Μήνυμα ενότητας και κάλεσμα σε συστράτευση από τη Ρ. Κράτσα

Από μια δυναμική παρουσία και την πρόσκληση σε συστράτευση για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που απεύθυνε σε όλα τα κομματικά στελέχη η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το βράδυ η ΝΟΔΕ Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας.
Η κ. Κράτσα επικοινώνησε με τα στελέχη και μοιράστηκε μαζί τους κοινές ιδέες, αξίες αγώνες στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον επιστημονικό και κοινωνικό τομέα. Παράλληλα, απεύθυνε ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης για την κρίσιμη πολιτική μάχη των περιφερειακών εκλογών και ένα μήνυμα της ανοιχτής κοινωνίας για να μπορέσουν μαζί με τους πολίτες να χτίσουν ένα σχέδιο για τα Ιόνια Νησιά και για τον τόπο μας στη Ζάκυνθο και να έχουν την δύναμη να το υλοποιήσουν.
“Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις δυνατότητες αντιμετώπισης τους και παράλληλα να θέσουμε τις βάσεις για μια ανάπτυξη με στρατηγικό σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τόσο του κάθε νησιού, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου. Είμαστε σίγουροι ότι θα συστρατευτούν οι συμπολίτες μας σε αυτό το σχέδιο, σε αυτό το όραμα. Πιστεύω θα εμπνεύσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα διότι πρέπει να δώσουμε στην περιοχή μας στη Ζάκυνθο την χαμένη περηφάνια και τις δυνατότητες για μια δυναμική θέση στο σύγχρονο κόσμο”, ανέφερε η κ. Κράτσα και πρόσθεσε “Αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα και είναι θέματα που έρχονται στην καθημερινότητα μας και στην επείγουσα ανάγκη επίλυσης τους. Άρα πέρα από αυτά τα θέματα έχουμε ανάγκη από ένα όραμα και ένα στρατηγικό σχέδιο από τις προηγούμενες και τωρινές διοικήσεις της περιφέρειας μας. Στόχος μας θα είναι η ενδυνάμωση της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων αλλά και ένα στρατηγικό σχέδιο για το κάθε νησί. Θα δώσουμε ένα πολιτικό περιεχόμενο στην μάχη μας και στον ρόλο μας αύριο γιατί ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι παντού. Στην καθημερινότητα, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες. Να δίνει την μάχη για τις καλύτερες προοπτικές της περιφέρειας του”.

Τα μηνύματα
Αναφορικά με τα μηνύματα που λαμβάνει για την υποψηφιότητά της, η κ. Κράτσα ανέφερε πως “στα Ιόνια νησιά έχω περιοδεύσει και εισπράττω παντού έναν ενθουσιασμό για ένα νέο μήνυμα, για έναν άνθρωπο που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και που μπορεί να συνομιλήσει σε κεντρικό επίπεδο τόσο με την αυριανή κυβέρνηση που πιστεύω θα είναι της ΝΔ και θα εφαρμόσει και άμεσα ένα μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας δώσει και εμάς την ευκαιρία να υλοποιήσουμε τα δικά μας σχέδια που θα χτίσουμε με την συνεργασία όλων των φορέων, όλων των συμπολιτών μας και παράλληλα εισπράττω παντού ένα μήνυμα ενότητας, ελπίδας, αισιοδοξίας, συμπόρευσης γιατί τα Ιόνια έμειναν πίσω. Από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα νησιά και πιστεύω ότι όλοι αισθάνονται να γυρίσουμε σελίδα.Η Κέρκυρα είναι πολύ σημαντική διότι έχει το μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος και θα σας πω ότι την μεγαλύτερη αισιοδοξία και την ελπίδα για την νίκη την εισπράττω από την Κέρκυρα. Οι ίδιοι οι Κερκυραίοι επιζητούν μια δυναμική παρουσία και προεκλογική εκστρατεία, την οποία αισθάνονται ότι μπορώ να ηγηθώ εγώ”.

Η υποψηφιότητα Σπύρου
Ερωτηθείς δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και για την υποψηφιότητα του κ. Σπύρου τονίζοντας “λυπάμαι πολύ που σε αυτές τις κρίσιμες εποχές, στο σταυροδρόμι για την ανάπτυξη που βρίσκεται η χώρα μας και τα Ιόνια Νησιά, που δεν συστρατευόμαστε να δώσουμε την μάχη μαζί. Ελπίζω ο κ. Σπύρου θα δώσει την μάχη μαζί μας διότι και η πείρα του και η αγάπη του για τον τόπο είναι πολύτιμα και είναι κρίμα ένας άνθρωπος με τον ρόλο που έχει παίξει ως βουλευτής και περιφερειάρχης να εγκλωβίζεται σε μια περιθωριακή υποψηφιότητα”.

Στήριξη της πρότασης
του Κ. Μητσοτάκη

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ζακύνθου παρευρέθηκε και η Τομεάρχης Ζακύνθου της ΝΔ Λουρίδα Ιωάννα η οποία δήλωσε πως “βρισκόμαστε στη Ζάκυνθο για να παρουσιάσουμε την επιλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στη στήριξη που έχει στο πρόσωπο της κ. Ρόδης Κράτσα, η οποία είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και μια δυναμική γυναίκα και έχει δείξει τα παραδείγματα της και στην Ευρώπη. Εννοείται ότι είναι από τη Ζάκυνθο και θεωρώ ότι εδώ θα δώσει όλο της τον εαυτό μια και είναι η καταγωγή της αλλά είναι ίδιας σημασίας άνθρωπος για τα Επτάνησα. Σίγουρα δίνει μεγάλη βάση ο πρόεδρος στην εξέλιξη της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην εξέλιξη της Περιφέρειας”.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr