ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του περιφερειακού συμβουλίου προκάλεσαν δηλώσεις του συμβούλου Χρήστου Άνθη, ο οποίος παρουσιάστηκε στο συμβούλιο και ισχυρίστηκε ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος οφείλει 900.000 ευρώ στο δημόσιο.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την παρατήρηση του κ. Γαλιατσάτου ότι ο κ. Άνθης δεν συμμετέχει συχνά στα Περιφερειακά συμβούλια: «Και κάθεται στην καρέκλα του Διευθυντή εκπαίδευσης και δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό την ώρα που εκτελεί την υπηρεσία του. Άρα τι να περιμένει κανείς».
Η απάντηση από πλευράς του κ. Άνθη ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία: «Ναι για έμενα όμως δεν μου βγάλανε σκάνδαλα, τα χέρια μου είναι καθαρά αν θες πες μια κουβέντα για ένα ευρώ για έμενα Περιφερειάρχη, πες, έχω τιμήσει την θέση μου για την εκπαίδευση. Δυστυχώς η ευτυχώς για ορισμένους δεν υπάρχει η εικόνα και ομοίωση σας. Τι να περιμένει κάποιος με 900.000 ευρώ στην εφορία εκκρεμότητα».
Ο Χρήστος Άνθης λίγο αργότερα αποχώρησε από την αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας. Η δημοσίευση της συγκεκριμένης δήλωσης του Χ. Άνθη, καταδικάστηκε από τους παριστάμενους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις, τόσο εναντίον του Χρήστου Άνθη, όσο και του μέσου που δημοσίευσε τη δήλωση.

Πηγη: enimerosi.com

Προηγούμενο άρθροΚαταδίκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις αθλιότητες σε βάρος του Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση για Ευρωεκλογές: Συρρικνωμένη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ