Με την φράση: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει», απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτημα, κατά τη συνέντευξη στους δημοσιογράφους, σχετικά με ένα ενδεχόμενο τρίτο lockdown τον Ιανουάριο. Πρόσθεσε, δε, ότι: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα μέτρα θα αποδώσουν… αλλά μετά το θέμα είναι πως θα επανέλθουμε στην μερική κανονικότητα τον Δεκέμβριου».

Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να γίνει όπως το καλοκαίρι με ανεμελιά»

Αναφορικά με τις αντοχές της οικονομίας, υποστήριξε ότι «είναι μεγάλες». Κάνοντας αναφορά στα 16 δισ. ευρώ που δανείστηκε η κυβέρνηση «με χαμηλά επιτόκια», αλλά όχι στο «μαξιλάρι» των 37 δισ. που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Λιγότερο αισιόδοξος ο Τσιόδρας από τον Μητσοτάκη

Σχετικά με το αν το δεύτερο lockdown θα κρατήσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «εκτιμούμε και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές… Για να μπορέσουμε να έχουμε Χριστούγεννα που να μοιάζουν με αυτά των προηγούμενων χρόνων».

Ωστόσο, λιγότερο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Τσιόδρας, τονίζοντας ότι «κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Τα μέτρα μας σίγουρα θα δουλέψουν», πρόσθεσε. Και κατέληξε, λέγοντας ότι «η πανδημία θα τελειώσει μόνο με το εμβόλιο που το περιμένουμε τον Ιανουάριο».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθρο“ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ”
Επόμενο άρθροΔύσκολες στιγμές για γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό – Έπεσε και χτύπησε τη σπονδυλική της στήλη