Μητσοτάκης: Εκτίμησή μου ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του στη Βουλή

Άνοιγμα της εστίασης προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά την τριτολογία του ως Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εκτιμά πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, όπως χαρακτηριστικά είπε κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είπε αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ότι «δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων», όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι αν διαπιστωθούν υπερβολικοί συνωστισμοί οι περιορισμοί θα επανέλθουν. «Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει σαφής αμφισβήτηση των μέτρων αλλά στην Ελλάδα είμαστε σε καλύτερο σημείο σε σχέση με την Ευρώπη. «Η μεγάλη πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα και θέλω να τους ευχαριστήσω. Αν δεν είχε συμβεί αυτό θα ήμασταν πολύ χειρότερα». Ζήτησε, δε, από τους που αναγνώρισε ότι έχουν τεράστια κόπωση και διάχυτη αγωνία, να σεβαστούν τον κόπο των υγειονομικών.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που αποτυπώνουν την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. «Θα πρέπει όμως να συμφωνούμε σε κάποια βάση συζήτησης» τόνισε και σημείωσε πως σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα είναι στην 23η θέση σε απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο. «Εάν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε χάσει ακόμα 8.000 ανθρώπους, μία κωμόπολη», είπε και προσέθεσε σχετικά με τους εμβολιασμούς: «είμαστε στην 5η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που έχουν εμβολιάσει ανθρώπους και με τις δύο δόσεις» και συμπλήρωσε πως στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας η χώρα μας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με 6,6% βάσει μιας γαλλικής μελέτης.

Πηγή: ethnos.gr