Με μήνυμά του μέσω Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων παίρνει την ευθύνη για τα όσα έγιναν στην πλατεία Ομονοίας

ΟΚώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε ότι ήταν λανθασμένη η κίνηση να γίνουν τα εγκαίνια της Πλατείας Ομονοίας χθες (14/5) κι ανάρτησε «απολογητικό» βίντεο στον λογαριασμό του στο facebook με φόντο το συντριβάνι της Ομόνοιας. Ο δήμαρχος Αθηναίων απευθύνεται στους πολίτες και τονίζει ότι από χθες ακούει πολλά εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια για το θέμα.

Δίνει τη δική του εξήγηση και τονίζει ότι δεν έγιναν εγκαίνια ούτε φιέστα με ομιλίες, και πως και ο ίδιος πήγε μόνο για λίγα λεπτά για να δει το σιντριβάνι να ανοίγει. Σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρει ότι η δημοτική αστυνομία ήταν παρούσα κι από τα μεγάφωνα καλούσε τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

«Κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να τελειώσει το εφιαλτικό πέρασμα του κορονοϊού και στο μέλλον η Ομόνοια να είναι ένας τόπος «πολλών ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών».

Σε δήλωση του στο περιθώριο των εγκαινίων της Πλατείας Ομονοίας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι «η Αθήνα και οι άνθρωποι της ανακτούν το δημόσιο χώρο τους. Κάθε εμβληματικό σημείο της πόλης επαναφέρει το αποτύπωμά του στην καθημερινότητα και τον πολιτισμό της. Αυτό γίνεται και με την Ομόνοια που επιστρέφει στους πολίτες, όχι ως κόμβος διέλευσης αλλά ως σημείο αναφοράς και προορισμού». Η Ομόνοια, σημειώνει , « είναι ένα κομμάτι του ψηφιδωτού που δημιουργεί ο Μεγάλος Περίπατος. Το συμπληρώνει και το αναδεικνύει. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους».

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ – Πήρε… φωτιά το twitter

Τα αποκαλυπτήρια της ανακαινισμένης πλατείας Ομονοίας σχολίαζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση σχετικά με τη συγκέντρωση πολιτών στις πλατείες. «Φαίνεται τελικά ότι ο κορονοϊός κολλάει στην Αγία Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα», ανέφεραν αρχικά από την Κουμουνδούρου. Και συμπλήρωναν: «Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία…», καταλήγει το σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό η συγκέντρωση στην Ομόνοια δημιούργησε κατακραυγή αλλά και… πάρτι στα κοινωνικά δίκτυα. Η εκδήλωση με τους δεκάδες συμμετέχοντες έρχεται σε αντιδιαστολή με το «κυνήγι» στους νεαρούς που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε συνοικιακές πλατείες.

Πηγή: ethnos.gr