Μυστική συνάντηση Τσίπρα με τους 53! – Βάλτε πλάτη! Θέλω εκλογές το Φθινόπωρο!

Μυστική συνάντηση έκανε ο πρωθυπουργός με τους «53» πριν από λίγες μέρες προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά καθώς και τον χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα κλειστή κομματική σύσκεψη όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των τάσεων και φυσικά των «53» προκειμένου να συζητήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα μεγάλο θέμα της διεύρυνσης καθώς και το πότε θα πρέπει να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πολυφωνία  στο θέμα των εκλογών καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το φθινόπωρο είναι ο κατάλληλος χρόνος για να στηθούν οι κάλπες.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε μάλιστα από τους συνεργάτες του να σταματήσουν στον δημόσιο λόγο τους κάνουν λόγο για κάλπες τον Μάιοκαθώς δημιουργούν σύγχυση και πρόβλημα στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι ο ίδιος επιμένει να μιλά για την εξάντληση της τετραετίας.

Γιατί θέλει εκλογές τον Οκτώβριο ο Τσίπρας

Μάλιστα στην συζήτηση αναφέρθηκαν και οι λόγοι για τους οποίους  ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι είναι καλύτερα οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο. Όπως ειπώθηκε τα θετικά μέτρα θα έχουν αποδώσει, η χώρα θα έχει βγει και πάλι στις αγορές, η ανεργία θα έχει πέσει άλλες 2 μονάδες, η Ελλάδα θα έχει πάρει ακόμα δυο δόσεις για την μείωση του χρέους, θα υπάρχει καλό κλίμα λόγο της αύξησης του τουρισμού ενώ η κυβέρνηση θα έχει  απομακρυνθεί από την συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση λοιπόν αυτές τις παραμέτρους το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να κάνει τον προγραμματισμό του για εκλογές το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα επιθυμεί να ρίξει το βάρος του στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην συνάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε ακόμα και την επιλογή των προσώπων που θα μπουν στα ψηφοδέλτια καθώς και την μορφή που θα έχει η συνεργασία με τα στελέχη της Κεντροαριστεράς.

Εκεί ξεκαθαρίστηκε μάλιστα ότι πλέον η Κουμουνδούρου δεν θα μιλά για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για συνεργασία με στελέχη της Κεντροαριστεράς πάνω σε μια προγραμματική σύγκλιση.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr