Νέα επεισόδια στις Καστανιές Έβρου – Μάχες μπροστά στην κάμερα – Βίντεο

Οι μετανάστες εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Τελικά μετά από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος του κλεφτοπολέμου ανάμεσα στους μετανάστες και τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες σταματούν κάθε κύμα μεταναστών που προσπαθεί να μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Ντοκουμέντο από τον Έβρο: Εθνοφύλακες “συλλαμβάνουν” μετανάστες – Οργανωμένο σχέδιο της ΜΙΤ στα σύνορα

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, του επεισοδίου προηγήθηκαν δύο εκκωφωντικοί ήχοι και ακολούθησε ένα “μικρό χάος”. Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Στον Έβρο, θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, προκειμένου να βρεθεί κοντά στο προσωπικό των μονάδων του ΣΞ, που μέρες τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους συναδέλφους τους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια των προσφύγων/μεταναστών να εισέλθουν παρανόμως στο ελληνικό έδαφος. Ο Αρχηγός το βράδυ θα διανυκτερεύσει στην περιοχή του Διδυμοτείχου ή της Ορεστιάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός, ο οποίας μέχρι προ διμήνου ήταν ο Διοικητής του τοπικού Δ’ Σώματος Στρατού και αμέσως πιο πριν, ως Υποστράτηγος, Διοικητής της υπεύθυνης για την άμυνα του βορείου τομέως του Έβρου XVI (16 ης ) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, είναι άριστος γνώστης της περιοχής και των προβλημάτων της καθώς και των λύσεων που πρέπει να ληφθούν στον επιχειρησιακό τομέα, ενώ και ο νυν εκτελών καθήκοντα Διοικητού του Δ’ΣΣ είναι ο νυν Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Ιλαρίδης, εξαιρετικός αξιωματικός των τεθωρακισμένων και αυτός και επίσης άριστος γνώστης των θεμάτων που προαναφέρθηκαν.

Πηγή: pentapostagma.gr