Νέα επερώτηση Σωτήρη Κουρή: Για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ .

Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ υπέστη λεηλασία με αποτέλεσμα να έχει εγκαταληφθεί πλέον στην τύχη του , ή μάλλον να έχει αφεθεί στούς λεηλατούντες και όχι στους φυσικούς του επισκέπτες , τους πολίτες και επισκεπτες της Κεφαλονιάς μας .

Είναι η δεύτερη φορά που το διατηρητέο αυτό κόσμημα έχει εγκαταληφθεί με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί . Όταν το 2011 παρέλαβα την τ . Νομαρχία το κτίριο ήταν ήδη σε άθλια κατάσταση , ετσι το ενέταξα στο Τεχνικό Προγραμμά της ΠΕΚ με Π/Υ 150000, όπου με την ανακαίνιση ( νέα παράθυρα, αλλαγή στεγης και δαπέδων , επισκευή υδραυλικών και ηλεκτρικών δικτύων ) , λειτούργησε κανονικά και μάλιστα με την φύλαξη και επιτήρηση του φορέα του Εθνικου Δρυμού ΑΙΝΟΥ.

Επειδή το διατηρητέο αυτό κτίριο αποτελεί ένα κόσμημα για τον Εθνικό Δρυμό του ΑΙΝΟΥ για την Κεφαλονιά μας και για την Περιφερειά μας.

Επειδή για την επανακατασκευή του και την ανακαίνιση του μέσω του ΕΠΕΡΡΑ έχουν ξοδευτεί μερικά εκατομμύρια ευρώ .

Επειδή το Ελληνικό Κράτος και οι υπηρεσίες των Υπουργείων ειναι για μια ακόμη φορά κατώτερες των καθηκόντων τους .

Επειδή ο Φορεας Διαχείρισης του ΑΙΝΟΥ δεν έχει αναλάβει καμμία πρωτοβουλία .

Επειδή ο Δήμος Κεφαλονιάς που είναι ο κυριος διεκδικητής , δεν έχει ολοκληρώσει τα νομικά και διαδικαστικά θέματα για την παραλαβή του .

Επειδή το κτίριο αυτό πρέπει επειγόντως να λειτουργήσει για να σωθεί .

ΕΡΩΤΑΣΤΕ κ Περιφερειαρχα ,

Είστε ενήμερος για την λεηλασία που έχει υποστεί το ΠΚ του ΑΙΝΟΥ ;

Τι ενέργειες σκοπευτές να κάνετε , αφ ενός να προστατευτεί αφ ετέρου να λειτουργήσει ;

Είσαστε διατεθειμένος να ανάλαβετε ( όπως εγώ το 2011), την επισκευή και προστασία του , πάρ’ ότι ίσως περιέλθει τελικά στον Δήμο Κεφαλονιάς ;

Σε κάθε περίσταση και για κάθε κίνηση που εσεις επιλέξετε θα με βρείτε αρωγό σας .

Επειδή πάντα λέω ανοικτά τις σκέψεις μου πιστεύω ότι το κτίριο αυτό πρέπει να βγει στην δημοπρασία ώστε να αναλάβει κάποιος ιδιώτης ο οποίος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός φιλόξενου καταλύματος και συγχρόνως να το συντηρεί . Μπορεί επίσης να δοθεί στίς περιβαλλοντολογικές και ορειβατικές οργανώσεις οι οποίες να αναλάβουν την λειτουργία του .

Αργοστόλι 20 Μαρτίου 2019

Σωτήρης Κουρής