Νέα εξέλιξη: Στο τραπέζι η διάσπαση με την Κεφαλονιά να σπάει σε τρεις δήμους!-Συνάντηση Αθανασίου με Γ.Γ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκη για την αλλαγή του χωροταξικού του Δήμου

Ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε χθες συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών  Κώστα Πουλάκη, στον οποίο έχει ανατεθεί η μελέτη της ενδεχόμενης διάσπασης των νησιωτικών δήμων, κατά την οποία συζητήθηκε ειδικά το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου. Από τη συζήτηση, σύμφωνα και με όσα αφήνει να εννοηθεί το σχετικό δελτίο Τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός, προκύπτει ότι το θέμα της διάσπασης , παρά τις ανησυχητικές διαρροές των τελευταίων ημερών και τη… σιωπή Χαρίτση , παραμένει στο τραπέζι των κυβερνητικών προθέσεων.

«Ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, στη συνάντηση αυτή τόνισε ότι αφού προτείνεται η διάσπαση της μονοεδρικής Κεφαλληνίας σε τρεις (3)! Δήμους, τότε η Λέσβος, ενόψει της εδαφικής έκτασης, του πληθυσμού και των ιδιαιτεροτήτων της, πρέπει να διασπαστεί τουλάχιστον σε τρεις (3) δήμους και σε κάθε περίπτωση η διάσπαση πρέπει να αποβλέπει στο συμφέρον των δημοτών, πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.»

Πραγματικά εκπλήσσει η πρόθεση- απόφαση της κυβέρνησης να διασπάσει την μονοεδρική της Κεφαλονιάς, που έχει μάλιστα το ένα τρίτο του πληθυσμού της Λέσβου και είναι πολύ μικρότερη σε έκταση σε σχέση με το νησί μας , σε τρείς δήμους, τη στιγμή που εδώ δεν συζητά πέραν των δύο. Δυο μέτρα και δυο σταθμά με τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ορατές.

Ομως αυτό που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι στην έκδηλη ανησυχία της κοινής γνώμης της Λέσβου σε σχέση με τη διάσπαση και την… σιωπή Χαρίτση για το θέμα δεν υπάρχει καμιά νύξη από τους κυβερνητικούς παράγοντες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, πέρα από το παραπάνω δελτίο Τύπου του Χ. Αθανασίου.

Αναδημοσίευση από www.emprosnet.gr