Το λουκέτο εκτός από τα περίπτερα θα αφορά και τα καταστήματα ψιλικών ειδών που λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα

Στη λήψη νέων μέτρων προχωρά άμεσα η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Έτσι, λοιπόν, τα περίπτερα που μέχρι σήμερα δεν πωλούσαν αλκοόλ τις βραδινές ώρες πλέον, με απόφαση της κυβέρνησης θα κλείνουν στις 00:00. Το λουκέτο θα αφορά και τα καταστήματα ψιλικών ειδών που λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα. Έτσι, λοιπόν, θα παραμένουν κλειστά από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα μέχρι τις πέντε το πρωί.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην απογευματινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Σκοπός του κυβερνητικού επιτελείου είναι να μην πωλείται αλκοόλ αλλά και να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει ότι το delivery θα ξεκινά από τις πέντε και όχι στις επτά το πρωί, όπως ισχύει μέχρι και σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε συνομιλία που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown.«Είμαστε μακριά από ένα lockdown .Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: ethnos.gr