Η επιδημιολογική εξέλιξη προκαλεί μεγάλη ανησυχία όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε ήδη την Τετάρτη (25.08.2021) για να εξετάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα που φέρνει ο κορονοϊός και αναμένεται να συνεδριάσει και αύριο. Νέα μέτρα προ των πυλών.

Μετά το σοκ των 4.608 κρουσμάτων και με τους διασωληνωμένους να έχουν πια φτάσει τους 326, η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε και όλα δείχνουν πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες δεν θα είναι τα τελευταία.

Ήδη υπάρχει εισήγηση να διπλασιαστούν τα υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ για όσους αθλητές είναι ανεμβολίαστοι. Και μάλιστα, τα τεστ αυτά θα είναι είτε PCR είτε rapid. Για αθλητές κάτω των 12 ετών (για τους οποίους δεν έχει ανοίξει πλατφόρμα εμβολιασμού) το πιθανότερο είναι να απαιτηθούν self test

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν από την 1ηΣεπτεμβρίου, την άλλη Τετάρτη δηλαδή, οι εσωτερικοί χώροι των παιδότοπων. Γι’ αυτό, όμως, δεν έχει διευκρινιστεί πως θα λειτουργήσουν και περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Δεν αποκλείεται, όμως, η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους των παιδότοπων να επιτραπεί η είσοδος και στους ανεμβολίαστους, με test, αλλά και αυτά είναι στα όσα θα διευκρινιστούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕξοντωτικά πρόστιμα για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ετοιμάζει η κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΛινού: Διπλή μάσκα για όλους και παντού