Νέα μέτρα: Έρχονται rapid test για τα σούπερ μάρκετ; – Γιατί πιέζουν οι ειδικοί

Νέα μέτρα: Ειδικοί όπως η Ματίνα Παγώνη πιέζουν για rapid test σε μη εμβολιασμένους ακόμα και για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ

Rapid test για την είσοδο μη εμβολιασμένων και στα σούπερ μάρκετ προσθέτοντας ότι θα πρέπει να φορούν και διπλή μάσκα ζήτησε η Ματίνα Παγώνη κρατώντας «ζεστή» τη συζήτηση για νέα μέτρο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ. ενώ οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα «η μάσκα σώζει» επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους.

Ωστόσο η Ματίνα Παγώνη σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά» ζητώντας να μην γίνει ξανά συζήτηση περί lockdown ακόμη και για μη εβμολιασμένους.

Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα

Η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν συστήνοντας προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» είπε η Ματίνα Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Πηγή: newsbomb.gr