Σε συνέχεια του διαγγέλματος Μητσοτάκη, διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα επιτρέπεται από την Δευτέρα 22/11/21 για τους ανεμβολίαστους αλλά και το τι θα ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 σχετικά με την τρίτη δόση, δίνει μέσω πίνακα η κυβέρνηση.

Σε αυτόν γίνεται σαφές ότι (σ.σ. με bold οι αλλαγές):

-Οι ανεμβολίαστοι, όπως και σήμερα, θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς rapid test σε αγορές τροφίμων (σούπερ μαρκετ κλπ), φαρμακεία και ΜΜΜ για αστικές μετακινήσεις.

-Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν όπως σήμερα να εισερχόνται με rapid test για ΜΜΜ υπεραστικές μετακινήσεις, εκπαίδευση, εργασία, ναούς (σ.σ. προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες απαγορεύσεις, όπως είχε αρνηθεί προ 15 ημερών να κάνει η κυβέρνηση καταψηφίζοντας σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ), λιανεμπόριο, κομμωτήρια και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Οι ανεμβολιαστοι, πλέον, δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια, εργασία και γήπεδα (σ.σ. ισχύει και σήμερα).

-Από 13/12 δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, μετά την παρέλευση 7 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παπαναστασάτος: “Με την κίνηση αυτή που πράξατε ανεβάσατε επίπεδο το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς!”
Επόμενο άρθροΓρηγόρης Αρναούτογλου για κορονοϊό: Δεν ξέρω αν μπω στο νοσοκομείο αν θα βγω