Ο «Λύκος» της ταινίας Zero Dark Thirty, κατά κόσμον Μάικλ ντ’Αντρέα, κορυφαίο στέλεχος της CIA και επικεφαλής του τμήματος δολοφονιών στην κεντρική Ασία, είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μεταξύ των θυμάτων του κατασκοπευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο κεντρικό Αφγανιστάν.

Το αμερικάνικο αεροπλάνο που κατερρίφθη στην περιοχή Γκάζνι, τη Δευτέρα, δεν ήταν ένα απλό πολεμικό αεροσκάφος, αλλά το εναέριο κατασκοπικό επιτελείο των ΗΠΑ στην περιοχή, και όντως βρίσκονταν μέσα υψηλόβαθμα στελέχη της CIA, μεταξύ των οποίων και ο διαβόητος Μάικλ Ντ’Αντρέα, επικεφαλής όλων των επιχειρήσεων της CIA σε Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν κι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την εκτέλεση της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί. Την σχετική πληροφορία, που είχε βγει από χθες αλλά από πηγές των Ταλεμπάν, επιβεβαιώνουν σήμερα και Ρωσικές πηγές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν η πιο προηγμένη εναέρια μονάδα κατασκοπείας των ΗΠΑ και κινητό στρατηγείο της CIA στην περιοχή, και όσα μηχανήματα και χαρτιά γλίτωσαν από την πτώση, βρίσκονται τώρα στα χέρια των Ταλεμπάν.
Ο Ντ’ Αντρέα, που στην CIA είχε το παρατσούκλι «Αγιατολάχ Μάικ», ήταν ο εγκέφαλος όλων των επιχειρήσεων προβοκάτσιας και όλων των προγραμμάτων δολοφονιών στη Μέση Ανατολή, και ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι με δική του εντολή «στήθηκαν» Αμερικάνοι ελεύθεροι σκοπευτές και σκότωσαν πάνω από 300 διαδηλωτές στο Ιράκ, προ διμήνου. Ήταν, επίσης, επικεφαλής σχεδιασμού και εκτέλεσης δολοφονικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), όπως η επίθεση δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αποδέχθηκε ότι έχασε το αεροσκάφος στο κεντρικό Αφγανιστάν, αλλά δεν κάνει λόγο για κατάρριψη ούτε επιβεβαιώνει τους επιβάτες. Αποδέχεται, πάντως, ότι το αεροσκάφος ήταν τύπου Bombardier/Northrop Grumman E-11A, δηλαδή κατασκοπευτικό αεροσκάφος (παρακολούθησης και επικοινωνιών).

Πηγή: https://thepressproject.gr/

Προηγούμενο άρθροΚυβερνητικές πηγές: «Αφαίρεση βαθμών από -3 έως και -10 και πρόστιμο»
Επόμενο άρθροΛηξούρι: “Ιάσων” το νέο απόκτημα της Κοινοπραξίας έριξε άγκυρα στην πόλη μας (pics)