Νέο σενάριο: Η κυβέρνηση θέλει να πληρώσουν 60 ευρώ οι πολίτες για να πάνε το Πάσχα στο χωριό! – Θα αγοράζουν μόνοι τους μοριακό τεστ

Νέο απίστευτο σενάριο για το Πάσχα στο χωριό

Ακόμα δεν είναι βέβαιο πως θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, όμως ήδη υπάρχουν διαρροές για διάφορα σενάρια. 

Οι περισσότερες πληροφορίες συνηγορούν πως η κυβέρνηση θα επιτρέψει τις μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους και για όσους έχουν αναρρώσει πρόσφατα από κορωνοϊό, ενώ θα επιτραπούν και για όσους έχουν αρνητικό τεστ.

Εδώ είναι που υπάρχουν δύο σενάρια και τα δύο έχουν τις δυσκολίες τους στην εφαρμογή. Το αρχικό σενάριο ήθελε την κυβέρνηση να ζητάει από τους πολίτες αρνητικό self test, όμως ήδη έγινε υποχρεωτικό για χιλιάδες εργαζομένους, ενώ ήδη έχουν διατεθεί χιλιάδες τεστ στους μαθητές. Όπως αναφέρουν οι πηγές υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας, ενώ και το κράτος δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσει να το δώσει δωρεάν. Αλλά φυσικά υπάρχουν και θέματα αξιοπιστίας, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως έχει αξιοπιστία περίπου στο 60%.

Έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται ένα άλλο σενάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Star, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι τις μέρες του Πάσχα ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με αναχώρηση με αρνητικό μοριακό τεστ από 48 έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Η επιστροφή θα γίνεται με υποχρεωτικό self test. 

Ελεύθερη πρόσβαση θα δίνεται και σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων και με επίδειξη του σχετικού εγγράφου σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαια το μοριακό τεστ δεν είναι δωρεάν, οπότε το συγκεκριμένο σενάριο έχει ένα μεγάλο αρνητικό και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να εφαρμοστεί ή ότι θα προκριθεί. Για να μετακινηθεί δηλαδή μια οικογένεια με τρία άτομα χρειάζεται 180 ευρώ. Κάθε μοριακό τεστ κοστίζει 60 ευρώ… 

Σε κάθε περίπτωση θέλει υπομονή για το Πάσχα και οι αποφάσεις αναμένονται αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ή λίγο νωρίτερα. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες ουσιαστικά να υποστηρίζει πως είναι πρόωρο το να συζητάμε για απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα.

Πηγή: pronews.gr