Η μάχη για τις περιφερειακές εκλογές έχει λάβει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της ΝΔ, τόσο με τα χρίσματα που έχουν δοθεί όσο και με τον στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρωτιά της γαλάζιας παράταξης και στις 13 περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

Στους δήμους, ωστόσο, τηρείται μια διαφορετική τακτική, με την Πειραιώς να πηγαίνει στη λογική της στήριξης σε πρόσωπα που έχουν ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο γαλάζιος μηχανισμός δεν θα βοηθήσει τους υποψηφίους αυτούς.
Ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει αναλάβει να στηρίξει με κάθε τρόπο τους νυν γαλάζιους δημάρχους οι οποίοι θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι αντάρτες που προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να εκλεγούν και να παίξουν ρόλο στους συσχετισμούς της επόμενης ημέρας στους δήμους. Ήδη όμως οι προσπάθειες να μαζευτούν τα…αντάρτικα ψηφοδέλτια φαίνεται να αποδίδουν.

Στην Κομοτηνή όπου είχαν εκδηλώσει πρόθεση αρκετά στελέχη για να μπουν σφήνα στην υποψηφιότητα του Αντώνη Γραβάνη, νυν προέδρου του επιμελητηρίου Ροδόπης, συντάσσονται μαζί του.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Καβάλα. Παρά τις κινήσεις που υπήρξαν αρχικά, τελικά θα στηρίξουν όλοι τη νυν δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα.

Στη Λάρισα στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά αυτή τη φορά θα στηρίξουν όλοι την Ρένα Καραλαριώτου που έχει τη γαλάζια στήριξη.

Χωρίς αντάρτες απέναντι του θα διεκδικήσει και ο Χρήστος Τσιρογιάννης το δήμο Άρτας.

Στην Καρδίτσα φαίνεται να «μαζεύονται» οι αντάρτες που θέλησαν να εμφανιστούν απέναντι στον Βασίλη Τσιάκο.

Παρόμοια εικόνα και στο Μεσολόγγι όπου το δήμο διεκδικεί, έχοντας τη στήριξη της Πειραιώς, ο Νίκος Καραπάνος. Οι αντάρτες φαίνεται να έχουν υπαναχωρήσει και θα γίνει προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή να μην υπάρχουν άλλα ψηφοδέλτια γαλάζιας απόχρωσης.

Παρόμοια προσπάθεια έχει γίνει και στις Περιφέρειες όπου η πολιτική μάχη είναι ακόμα πιο έντονη.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου το χρίσμα της Πειραιώς έχει η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει δεύτερη κεντροδεξιά υποψηφιότητα και να υπαναχωρήσει ο Σπύρος Σπύρου καθώς δεν έχει στήριξη ούτε από τις περισσότερες τοπικές κοινωνίες.

Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη μετά την ανακοίνωση στήριξης από την Πειραιώς στο νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσοι εξέφραζαν την πρόθεση να κατέβουν απέναντι του, προερχόμενοι από τη ΝΔ, έχουν συνταχθεί στο πλευρό του, μετά τις προσπάθειες που έγιναν από το γαλάζιο επιτελείο.

Πηγή: Νίκη και στις 13 Περιφέρειες διεκδικεί η ΝΔ -Τι θα γίνει με τους «αντάρτες» υποψηφίους | iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΕπερώτηση στη βουλή της ΝΔ για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο (Πρωτοβουλία Παύλου Παπαδάτου)
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο: Διπλή γυναικεία εκπροσώπηση