Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, υπήρξε η πρώτη αντίδραση του Νίκου Ανουσάκη στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Παρίση για τον Δήμο Αργοστολίου: “Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος σαν τον Αλέξανδρο Παρίση που έχει μια σοβαρή πορεία και πραγματικά έκανε πολλά πράγματα για τον τόπο και βοήθησε την Κεφαλονιά ,αυτή την στιγμή να εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής κωμωδίας η τραγωδίας. Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» όπως την ξέραμε και την ζήσαμε επί εννιά χρόνια, πολύ απλά δεν υπάρχει και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα»

Ο Νίκος Ανουσάκης επιτέθηκε όμως και στον Άγγελο Κωνσταντάκη: “Ο φίλος μου Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος ως γνωστόν ήταν μέτρ  στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, αποφάσισε να ανεβάσει λίγο πρόωρα το Τριώδιο και να κάνει κάποια κίνηση βάζοντας μπροστά τον βετεράνο της πολιτικής τον Αλέξανδρο Παρίση. Θεωρώ  πραγματικά ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα του  Αλέξανδρου Παρίση τον αδικεί, αδικεί αυτό που υπήρξε, αδικεί την μεγάλη παράταξη που είχαμε κάποτε όλοι μαζί. Το να έχει μαζευτεί μία δράκα (χούφτα) υπολειμμάτων της μεγάλης παράταξης που όλοι μαζί δημιουργήσαμε και της οποίας το όνομα καπηλεύονται, με αυτό το αστείο καραβάνι  που  προσπαθούν να κατεβάσουν στις εκλογές, δεν είναι η ισχυρή Κεφαλονιά. Ο  Άγγελος Κωνσταντάκης είχε αναλάβει τον τομέα των καρναβαλιών του πολιτισμού του αθλητισμού, που είναι ένας πολύ κρίσιμος τομέας , αλλά δεν είχε καμία σχέση με τον πυρήνα της δημιουργίας και των έργων , ούτε ήξερε την γραφειοκρατία και την διοίκηση”

Σε ότι έχει να κάνει με την δική του πρόβλεψη για τις εκλογές: “Αν ο σκοπός του κ. Παρίση και αυτών που τον συμβουλεύουνε και τον βάζουν να κάνει αυτές τις αστειότητες  είναι να πάρει 7-10% που αυτό θα πάρει, τότε εντάξει. Εγώ θεωρώ ότι θα είμαι τουλάχιστον στο 25 με 30% , στον πρώτο γύρο , θα είμαστε δεύτεροι και  θεωρώ ότι ο μεγάλος όγκος της αντιπολίτευσης και οι μηχανικοί που θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το σύμπλεγμα του κ Μιχαλάτου , θα αγκαλιάσει τη δική μας παράταξη. Ο κ Παρίσης θα κάνει έναν τελειωμένο συνδυασμό με πέντε έξι να έχουν κάποια εμπειρία και από κει και πέρα με ανθρώπους που θα του έχουν κάποια ηθική υποχρέωση και θα πάει σερνόμενος μέχρι τις εκλογές και θα πάρει ένα 10%. Εμάς μας ενδιαφέρει ο δεύτερος γύρος , θα μαστε σίγουρα δεύτεροι και θα δώσουμε την μεγάλη μάχη στον δεύτερο γύρο και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Παρίση  στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουν εμάς”

Όσον αφορά μία πιθανή υποψηφιότητα του Παύλου Παπαδάτου: “Όσο για τον Παύλο Παπαδάτο, είναι άλλο πράγμα μια ανακοίνωση και άλλο να συγκροτήσεις μια πολιτική παράταξη”

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο & τα πρώτα στοιχεία για την επόμενη εβδομάδα
Επόμενο άρθροΜπορώ να σβήσω κλήση της Τροχαίας; Ας δούμε τι ισχύει.