Νίκος Φαραντούρης: Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα (βίντεο)

Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα δύο παλικάρια του fantom, τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, που χάθηκε και στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που αγνοείται ανοικτά της Κεφαλονιάς.
Όπως είπα στην εκπομπή «πρωινή ζώνη» του Action24 με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθυνού, η εθνική ομοψυχία είναι δεδομένη ως προς τις εξωτερικές απειλές, αλλά οι θυσίες και οι πεπερασμένοι πόροι του ελληνικού λαού πρέπει επίσης να πιάνουν τόπο μέχρι τελευταίας δεκάρας. Συνεπώς, ναι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, όχι στην κατασπατάληση με αδιαφανείς διαδικασίες. Ταυτόχρονα χρειάζεται ενεργητική διπλωματία και άσκηση πίεσης στους συμμάχους μας. Η κούρσα των εξοπλισμών και η λογική “βρείτε τα” δεν αποτελεί στήριξη στη χώρα μας.

Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα δύο παλικάρια του fantom, τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, που χάθηκε και στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που αγνοείται ανοικτά της Κεφαλονιάς.Όπως είπα στην εκπομπή «πρωινή ζώνη» του Action24 με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθυνού, η εθνική ομοψυχία είναι δεδομένη ως προς τις εξωτερικές απειλές, αλλά οι θυσίες και οι πεπερασμένοι πόροι του ελληνικού λαού πρέπει επίσης να πιάνουν τόπο μέχρι τελευταίας δεκάρας. Συνεπώς, ναι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, όχι στην κατασπατάληση με αδιαφανείς διαδικασίες. Ταυτόχρονα χρειάζεται ενεργητική διπλωματία και άσκηση πίεσης στους συμμάχους μας. Η κούρσα των εξοπλισμών και η λογική "βρείτε τα" δεν αποτελεί στήριξη στη χώρα μας.

Posted by Νικόλας Φαραντούρης on Tuesday, January 31, 2023