Της Ζαχάρως …γίνεται τις τελευταίες ώρες στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας μετά την ομαδική παραίτηση των πέντε εν ενεργεία αυτοδιοικητικών παραγόντων που καταδικάστηκαν προ ημερών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε φυλάκιση πέντε ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για το αδίκημα της κακουργηματικής πράξης της απιστίας σχετική με την υπηρεσία από κοινού , με αντικείμενο πράξης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ( Δημοτικής Περιουσίας).

Χθες το μεσημέρι οι καταδικασθέντες δημοτικοί σύμβουλοι, Διονύσιος Μάλλιαρης, Ανδρέας Κορομηλάς , Νικόλαος Κόλιας , Παναγιώτης Δημητρόπουλος και Νεόφυτος Παπαδόπουλος υπέβαλαν την παραίτησή τους επικαλούμενοι λόγους ευθιξίας.

Ομως την ίδια ώρα ένας εξ αυτών ο Διονύσιος Μάλλιαρης με καταχωρήσεις του στον τοπικό Τύπο αφού υπεραμύνεται της αθωότητά του υπογραμμίζει ευθέως ότι παρά την καταδίκη του κατέρχεται ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα στον συνδυασμό του που έχει ανακοινώσει , υπάρχουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των αυτοδιοικητικών παραγόντων που καταδικάστηκαν με την ίδια ποινή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο ερώτημα των πολιτών , τι γίνεται από εδώ και στο εξής και αν οι καταδικασθέντες μπορούν να είναι υποψήφιοι και να ασκούν τα καθήκοντα τους μετά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το www.apokalypseis.com απευθύνθηκε στον νομικό τμήμα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας .

Όπως διευκρινίστηκε , ο γ.γ. της αποκεντρωμένης θα πρέπει να θέσει άμεσα σε αργία με βάση την σχετική νομοθεσία και ανεξάρτητα αν παραιτήθηκαν μεταγενέστερα της δικαστικής απόφασης , τους αιρετούς που καταδικάστηκαν .Επίσης με βάση της ισχύουσα νομοθεσία οι συγκεκριμένοι , αν η απόφαση του δικαστηρίου είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές . Ομως – όπως υπογράμμισε το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ – την επομένη της τυχόν εκλογής τους ο γγ της αποκεντρωμένης οφείλει να τους θέσει ξανά σε αργία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό . Συνεπώς δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ακόμη και αν εκλεγούν στις προσεχείς εκλογές.

Η υπόθεση των αιρετών του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης θυμίζει έντονα ανάλογη εξέλιξη στον «αμαρτωλό» δήμο Ζαχάρως εκεί όπου ο έκπτωτος δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος , μπορεί να εξελέγη δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αλλά ουδέποτε ανέλαβε τα καθήκοντά του λόγω καταδικαστικών αποφάσεων και διαπιστωτικών πράξεων του γ.γ. της αποκεντρωμένης .-

Αναδημοσίευση από www.documentonews.gr

Προηγούμενο άρθροΣχολική πραγματικότητα και η αποστολή του Εκπαιδευτικού: Μια εκδήλωση υψηλού ρίσκου που τελικά είχε μεγάλη επιτυχία (pics)
Επόμενο άρθροΦως στο τούνελ της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στα Πουλατα