Πολιτική σύγκρουση με βαριές εκφράσεις και αιχμές για συγκάλυψη ευθυνών
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξελίσσεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Κεφαλονιά, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Τουλάτος.
Ο κ. Τουλάτος, σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Cosmos 96,5, κατηγόρησε τον βουλευτή ότι χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του ως «ντροπή», ενώ επέστρεψε και τον χαρακτηρισμό «συμμορία», προκαλώντας νέο κύκλο πολιτικής έντασης στο νησί.
«Οι πολίτες να ακούσουν μόνοι τους τι ειπώθηκε»
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να ανατρέξουν στη σχετική συνέντευξη ώστε να ακούσουν –όπως είπε– αυτολεξεί τις τοποθετήσεις του βουλευτή, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος επιλέγει να απαντήσει αποκλειστικά πολιτικά.
Παράλληλα, συνέδεσε τη συγκεκριμένη ρητορική με μια ευρύτερη κυβερνητική πρακτική μεταφοράς ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς, αντί ανάληψης πολιτικής ευθύνης.
«Το πρόβλημα είναι η υποστελέχωση» – Αιχμές για την αστυνομία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τουλάτος στο ζήτημα της αστυνόμευσης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καππάτος απέδωσε ευθύνες στην τοπική αστυνομική διεύθυνση για τα προβλήματα ασφάλειας.
Όπως τόνισε, η πραγματική αιτία βρίσκεται στα σοβαρά οργανικά κενά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις ανάγκες του σώματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί διαρκώς να μεταφέρει την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες αντί να δίνει πολιτικές λύσεις.
Αναφορές σε Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Η κοινωνία βλέπει συγκάλυψη»
Ο Σταύρος Τουλάτος επανήλθε και στον χαρακτηρισμό «συμμορία», υποστηρίζοντας ότι η λέξη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις, κάνοντας ειδική μνεία στις αναφορές της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παράλληλα, συνέδεσε την πολιτική αντιπαράθεση με υποθέσεις που έχουν προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις, όπως η τραγωδία των Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κάνοντας λόγο για γενικευμένη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.
«Δεν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ»
Απαντώντας σε σενάρια περί εσωτερικών τριγμών, ο κ. Τουλάτος ξεκαθάρισε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων και η πολιτική αλλαγή.
Όπως ανέφερε, το κόμμα κινείται με πολιτική αυτονομία και στρατηγικό στόχο να καταστεί πρώτη πολιτική δύναμη στις επόμενες εκλογές.
Η αναφορά σε Φαραντούρη και η επίθεση σε Καστανίδη
Ο κ. Τουλάτος χαρακτήρισε σημαντική την ένταξη του Νίκος Φαραντούρης στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ενισχύεται η παρουσία του χώρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε κρίσιμες ευρωπαϊκές επιτροπές.
Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε αιχμές κατά του Χάρης Καστανίδης, κάνοντας λόγο για «πολιτική ιδιοτέλεια» και υποστηρίζοντας ότι, με βάση τις νέες καταστατικές αλλαγές του κόμματος, δεν θα μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής λόγω ορίου συμμετοχών.
SOS για την υγεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στα προβλήματα του τομέα υγείας στα δύο νησιά, περιγράφοντας μια κατάσταση που –όπως είπε– επιδεινώνεται λόγω σοβαρής υποστελέχωσης.
Ο κ. Τουλάτος υποστήριξε ότι οι κτιριακές αναβαθμίσεις δεν αρκούν χωρίς επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προτείνοντας ισχυρά οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα για γιατρούς και υγειονομικούς που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει συνολική κατεύθυνση προς ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
«Συνεχείς παρεμβάσεις για τα προβλήματα των νησιών»
Κλείνοντας, ο Σταύρος Τουλάτος ανέφερε ότι οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη πραγματοποιούν διαρκείς παρεμβάσεις για ζητήματα όπως η υποστελέχωση σε αστυνομία, λιμενικό και υγεία, ενώ –όπως είπε– βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.



