“Ομάδα Καινοτομίας”, που απαρτίζεται από μέλη διοικητικών συμβουλίων των θυγατρικών εταιρειών τής Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο), αναλαμβάνει τον συντονισμό και την εποπτεία του έργου του Δικτύου Καινοτομίας, αποστολή του οποίου είναι η επιτάχυνση της εισαγωγής νέων τεχνολογιών στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το υπερταμείο, εταιρείες, όπως ο όμιλος ΟΑΣΑ, ο όμιλος ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΓΑΙΑΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ, συνενώνουν την τεχνογνωσία και τις δυνάμεις τους για να εξετάσουν καινοτόμες ιδέες που θα επαναπροσδιορίσουν τα παραδοσιακά μοντέλα εσόδων, θα εισάγουν νέα προϊόντα και καλύτερες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, αλλά και θα εξορθολογήσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Στις άμεσες προτεραιότητες του δικτύου εντάσσονται ο σχεδιασμός καινοτόμων πιλοτικών έργων, καθώς και η επικοινωνία του οράματος του Δικτύου στον ευρύτερο χώρο του ψηφιακού οικοσυστήματος της χώρας με την άμεση διοργάνωση ανοικτής ημερίδας τεχνολογίας, όπως και την πρόσκληση συνεργασίας με φορείς καινοτομίας πάνω σε ανοιχτά δεδομένα. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η διερεύνηση και αξιοποίηση συνεργειών και διεθνώς βέλτιστων πρακτικών και προτύπων καινοτομίας μεταξύ των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της ΕΕΣΥΠ, καθώς και η σύνδεση τους με τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η Ομάδα θα αναλάβει και την οργάνωση ενημερωτικών workshops αναφορικά με θέματα καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στην “Ομάδα Καινοτομίας”, που συνιστά άτυπο “ψηφιακό επιτελείο” του δημόσιου επιχειρείν, συμμετέχουν μέλη των διοικητικών συμβουλίων θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ που διαθέτουν επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση και εμπειρία. Μέλη της αρχικής ομάδας είναι:

*Αθανασόπουλος Νικόλαος, δΔιευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΑ.

*Αικατερινάρη Ράνια, διευθύνουσα σύμβουλος ΕΕΣΥΠ.

*Αμδίτης ‘Αγγελος, αναπληρωτής πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ΟΑΣΑ.

*Βαρβαρίγου Θεοδώρα, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ΕΥΔΑΠ.

*Γιουρέλης Στέφανος, εντεταλμένος σύμβουλος ΕΕΣΥΠ.

*Κεσεντές Κωνσταντίνος, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ΓΑΙΑΟΣΕ.

*Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ.

*Μαρκάτος ‘Ακης, εντεταλμένος σύμβουλος ΕΤΑΔ.

*Μαύρος Κωνσταντίνος, διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ.

*Παπαδόπουλος ‘Αγις, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ΕΥΑΘ.

*Πατεράκης Αλέξανδρος, μη εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου ΔΕΗ.

*Τζαβάρας Ερρίκος, διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ Courier.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΗ “Διδώ” φεύγει, ο “Ετεοκλής” έρχεται! Νέο κύμα κακοκαιρίας από απόψε
Επόμενο άρθροΟ Παύλος & η Αννέτα στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο (pics)