Ο Γιάννης Λαγός έσκισε την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο – Καταδικάζει το ΥΠΕΞ (βίντεο)

Έσκισε την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο ο Λαγός – «Οι ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση», τονίζει η Αθήνα

Στο σκίσιμο της τουρκικής σημαίας προχώρησε ο Γιάννης Λαγός κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο, θέλοντας να στείλει ένα «μήνυμα» αναφορικά με την κατάσταση των μεταναστών-προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Ο ευρωβουλευτής που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κρατώντας μια χάρτινη σημαία της γειτονικής χώρας, έλεγε: «Το μοναδικό που της αξίζει είναι αυτό, τίποτε άλλο» και προχώρησε στο σκίσιμο του συμβόλου.

«Πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι 6 μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;» διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που έκανε λόγο για «ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων νησιωτών που καταπατώνται βάναυσα».

Καταδίκη από την Αθήνα

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», αναφέρει η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην παραπάνω ενέργεια.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», καταλήγει.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/