Ο “Κανελλάτος” υποδέχθηκε τον Άδωνι στο Μητρώο Εμπορικών Σημάτων -Τι του είπε ο συμπατριώτης μας Γ. Διευθυντής [εικόνες]

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το Μητρώο Εμπορικών Σημάτων στο νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το Μητρώο Εμπορικών Σημάτων στο νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΒΙ, κ. Δημήτρης Χρόνης, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος και στελέχη του Οργανισμού (από την Κεφαλονιά).

Ο Κανελλόπουλος εξηγεί το έργο που κάνει ο οργανισμός τα τελευταία τρία χρόνια ο ΟΒΙ

 

Ο ΟΒΙ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει αναλάβει με βάση το Νόμο 4796/2021, το σύνολο των αρμοδιοτήτων και την πλήρη ευθύνη για τα Εμπορικά Σήματα με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την περαιτέρω προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας.

Η ύπαρξη μιας ενιαίας εθνικής αρχής διευκολύνει τη διαμόρφωση ομοιόμορφης και ενιαίας εθνικής πολιτικής για όλα τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, η υπηρεσιακή ενοποίηση και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα Εμπορικά Σήματα στον ΟΒΙ συμβάλλει στη θεσμική εναρμόνιση της χώρας μας με την πρακτική όλων των υπόλοιπων χωρών.

Η εγκατάσταση του μητρώου σημάτων σε νέα γραφεία του ΟΒΙ στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ήδη σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο. Στόχος είναι η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών σε συνδυασμό με επαγγελματική αλλά και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση του συναλλασσόμενου κοινού.

Γεωργιάδης: «Η μεταρρύθμιση συζητείτο για 35 χρόνια και πλέον έγινε πράξη»

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτού το νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο οποίος έχει αναλάβει την διαδικασία της εκδόσεως των εμπορικών σημάτων. Πρόκειται για μεταρρύθμιση, η οποία συζητείτο για 35 χρόνια, και πλέον έγινε πράξη με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, των επιχειρήσεων, των ενδιαφερομένων. Ενώ με την παλιά διαδικασία χρειαζόταν έως, το ανώτερο, έξι μήνες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, είμαστε ήδη στο 1/3 του χρόνου και ο στόχος να φτάσουμε στις δύο ημέρες. Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας και ο κόσμος θα δει την τεράστια διαφορά την οποία πετύχαμε για την εξυπηρέτηση και την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρηματιών από αυτή τη σπουδαία μεταρρύθμιση».

Πηγή: iefimerida.gr