Ο κορονοϊός δεν επιβιώνει στην άμμο της παραλίας – Πώς να κάνουμε με ασφάλεια μπάνιο

«Ο κόσμος μπορεί να κάνει με μεγάλη άνεση το μπάνιο του και να χρησιμοποιεί τις παραλίες όπως έκανε πάντα» επεσήμανε η Μαρία Ευστρατίου, καθηγήτρια Θαλάσσιας Μικροβιολογίας – Τμήμα Ωκεανογραφίας Παν/μίου Αιγαίου.

Για το κατά πόσο ο κορoνοϊός δεν επιβιώνει στην άμμο της παραλίας αναφέρθηκε η Μαρία-Αδαμαντία Ευστρατίου, Καθηγήτρια Θαλάσσιας Μικροβιολογίας – Τμήμα Ωκεανογραφίας Παν/μίου Αιγαίου.

«Ο κορονοϊός είναι ένας ευαίσθητος πολύ μικρός ιός. Περιβάλλεται από ένα φάκελο από λιπίδια με ενσωματωμένες πρωτεϊνες και η θερμοκρασία της άμμου την περίοδο του καλοκαιριού και κάτω από ισχυρή ηλιοφάνεια που έχουμε στις ελληνικές παραλίες είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ένα σταγονίδιο προερχόμενο από ασθενή που βήχει στην παραλία και που θα ακουμπήσει αυτό το σταγονίδιο στην άμμο», τόνισε μιλώντας στο Star.

«Εάν φάμε μία κουταλιά άμμου δεν θα αρρωστήσουμε. Ο κόσμος μπορεί να κάνει με μεγάλη άνεση το μπάνιο του και να χρησιμοποιεί τις παραλίες όπως έκανε πάντα. Θα πρέπει όμως να φροντίζει να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας» πρόσθεσε.

Πηγή: ethnos.gr