Το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την επιστροφή από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση στους συνεργάτες του ότι πήρε τελικά την απόφαση του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3, Βασίλη Χιώτη ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι κακώς συνδέεται η διαδικασία ψήφισης του εκλογικού νόμου με την προεδρική εκλογή και να μην εκπλαγούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να ανακοινώσει το υποψήφιο όνομα πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Κατά τις αυριανές συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται ορισμένοι να επιχειρήσουν να τον βολιδοσκοπήσουν για την υποψηφιότητα αλλά δεν αναμένεται να κάνει κάποια αποκάλυψη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας είναι η 13η Φεβρουαρίου. Πιθανότατα, λοιπόν το όνομα να ανακοινωθεί νωρίτερα.

Το βασικό κριτήριο της επιλογής, όπως το έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός, είναι το πρόσωπο να χαίρει ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή να μην ψηφιστεί μόνο από τους 158 βουλευτές της ΝΔ και να έχει την πολιτική εμπειρία προκειμένου συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στην Κέρκυρα: Ηλικιωμένη πέθανε από το κρύο μέσα στο σπίτι της
Επόμενο άρθροBrexit: Έτσι θα γίνει η έξοδος! Όλες οι λεπτομέρειες