Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ζητήσει ρητά, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, από υπουργούς και βουλευτές να ασχοληθούν με το κοινό καλό και να εγκαταλείψουν τις πελατειακές σχέσεις, ωστόσο κάποιοι δεν ξεχνούν τις παλιές συνήθειες.

Για παράδειγμα, ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, ο οποίος δεν δίστασε να διαφημίσει τη συνάντησή του με συνάδελφο υφυπουργό προκειμένου να προωθήσει αιτήματα της εκλογικής του περιφέρειας, της Χίου.
Μάλιστα, μόλις ορίστηκε υφυπουργός ο Νότης Μηταράκης, μια από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να σπεύσει να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και να ζητήσει ρουσφέτι για το νησί του. Φωτογραφήθηκε μαζί του και έδωσε δημοσιότητα σε μια υπόθεση που μοιάζει καθαρά ψηφοθηρική. Μάλιστα, ο κ. Τσιάρας ενέκρινε 200 000 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση των δικαστηρίων Χίου!

Και παρότι είναι καθόλα νόμιμο να εξυπηρετεί ένας πολιτικός και τους πολίτες ή επιχειρηματίες της εκλογικής του περιφέρειας, εντούτοις δεν ταιριάζει στα νέα πολιτικά ήθη που επιχειρεί να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνησή του να δίνει κάποιος προτεραιότητα στα «ρουσφέτια» πριν αποδείξει το έργο του για το κοινό καλό όλων των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εργασίας, ας σημειωθεί, είχε κάνει ένα ιδιότυπο ντεμπούτο στο υπουργείο όταν κατήγγειλε πως βρήκε κατσαρίδες και αναγκάστηκε να φέρει συνεργείο απεντόμωσης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/notis-mitarakis-den-xehna-ta-roysfetia?fbclid=IwAR3Z2ehQ8gtObbArMVjF1E6ybmEio4cKzOJEdqpDq2BQZBH4RULuAhyH74I