Ο ΟΚΑΠ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας -Οι νέες δράσεις που ξεκινούν στο ΚΑΠΗ Αργοστολίου (εικόνες)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την γυναίκα που εορτάζεται κάθε χρόνο τις 8 Μαρτίου, το ΚΑΠΗ Αργοστολίου τίμησε την ημέρα αυτή, με αναφορές στους αγώνες των γυναικών, που αγωνίστηκαν και πρόσφεραν συγκοινωνία μας.

Χαιρετισμούς απηύθυνε για την ημέρα αυτή ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Μοσχονάς, όπου προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο στις κυρίες, που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. Η κοινωνική λειτουργός του ΚΑΠΗ κα Παπαλεξάτου Ιωάννα στην ομιλία της, για την ημέρα αυτή, αναφερθεί στις γυναίκες, που καθημερινά αγωνίζονται για να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους και να ανατρέψουν τις διακρίσεις και τις ανισότητες σε βάρος τους.
Επίσης, αρκετά από τα μέλη μας απήγγειλαν ποιήματα και τοποθετήθηκαν με σχόλια και αναφορές για τη γυναίκα και το ρόλο της.
Στη συνέχεια η προϊσταμένη του τμήματος 3ης ηλικίας του ΟΚΑΠ Συνδέσμου κα Ανθή Αρβανιτάκη, επιγραμματικά αναφέρθηκε στο ρόλο διαχρονικά των γυναικών και στις κατακτήσεις τους, μέχρι σήμερα.
Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΠΗ για το πρόγραμμα “Φιλιά σε κάθε ηλικία”, που θα υλοποιήσει ο ΟΚΑΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που βασίζεται στον εθελοντισμό, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης της τρίτης ηλικίας, μέσω της ανθρώπινης επαφής και της δημιουργίας μακροχρόνιων σχέσεων φιλίας και κοινωνικών δεσμών.


Τέλος, στα μέλη μας προσφέρθηκαν γλυκά και να ψυκτικά. Η παραπάνω εκδήλωση οργανώθηκε τηρώντας τις διατάξεις κείμενης νομοθεσίας για την προστασία από τον COVID- 19.