Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο πλευρό του Δημοτικού Σχολείο Άφρας Κέρκυρας στον τελικό του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Αθήνα

Η πρόκριση του Δημοτικού Σχολείου Άφρας Κέρκυρας στον τελικό του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, που διεξήχθη στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου 2019 αποτελεί μια σημαντική διάκριση για την εκπαίδευση στα Ιόνια νησιά. 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ικανοποίησε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Άφρας και χρηματοδότησε τη μετάβαση των μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Επιπρόσθετα οι μικροί κερκυραίοι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, παρακολούθησαν καλεσμένοι από τον Περιφερειάρχη, τη μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μια μοναδική μουσική βραδιά.

Ο Περιφερειάρχης το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019, θέλοντας να δηλώσει τη έμπρακτη στήριξή του στο Δημοτικό Σχολείο Άφρας μετέβη στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γαλάτσι και παρακολούθησε την έναρξη του εκπαιδευτικού διαγωνισμού, στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

«Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά που προσπαθεί και διαπρέπει, διακρίνεται και μεγαλουργεί. Διπλά περήφανοι για τους εκπαιδευτικούς που εμπνέουν τους μαθητές να ξεπερνούν τους εαυτούς τους, να ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια των τυπικών μαθημάτων και να κατευθύνουν το μυαλό τους σε δεξιότητες και δημιουργικές ασχολίες. Μπράβο στα παιδιά και τους δασκάλους τους για την πρόκρισή τους στον τελικό του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής και είναι χρέος μας η στήριξή τους, τώρα αλλά και στο μέλλον», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.