«Ο Πούτιν είναι ίσως ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ»: Ποιος το είπε & γιατί

«Σε 48 ώρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ώθησε τους Γερμανούς να διπλασιάσουν ουσιαστικά τον αμυντικό προϋπολογισμό τους»

Ως το καλύτερο «πράγμα» για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία χαρακτηρίζει πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ τον Βλαντιμίρ Πούτιν με φόντο την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Κυριακή ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ» στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας ότι η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ώθησε τη Δύση στην ενίσχυση της άμυνάς της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC, ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος υπηρέτησε ως διοικητής του ΝΑΤΟ από το 2009 έως το 2013, επεσήμανε την ενίσχυση των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας που ανακοινώθηκε λίγες μέρες, αφότου ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία.

«Υπηρέτησα τέσσερα χρόνια ως ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ. Σε κάθε διάσκεψη, σε κάθε συνάντηση υψηλού επιπέδου αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, ερχόμουν σε επαφή με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας και την υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και τους έλεγα: ‘Πρέπει να αυξήσετε τις αμυντικές σας δαπάνες’. Και δεν κατάφερα τίποτα μέσα σε τέσσερα χρόνια» υποστήριξε.

«Σε 48 ώρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ώθησε τους Γερμανούς να διπλασιάσουν ουσιαστικά τον αμυντικό προϋπολογισμό τους» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας έξυπνη την κίνηση των Γερμανών.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στη συμμαχία του ΝΑΤΟ» τόνισε, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Business Insider.

Πηγή: instanews.gr