Ο Θ. Γαλιατσάτος απαντά στον Χ. Λυκούδη: Δεν ήξερες κ. Χ. Λυκούδη, πολιτευτή της ΝΔ, δεν ρώταγες;

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Περιφερειάρχης κ.Θόδωρος Γαλιατσάτος απάντησε στον πολιτευτή της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Λυκούδη για τα όσα είπε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΝΔ:

“Ο πολιτευτής της ΝΔ σε Κεφαλονιά-Ιθάκη κ. Χ. Λυκούδης μιλώντας σε ημερίδα του κόμματος στο Αργοστόλι κατηγόρησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για μη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αμφισβήτησε την θετική παρουσία της ΠΙΝ στα νησιά.

Ειναι φανερό ότι ο κ. Χ. Λυκούδης ζεί μακριά από τα νησιά μας και γι αυτό δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τά έργα, πως αυτά εξελίσσονται και ποιος ειναι ο ρόλος της Περιφέρειας.

Αυτό μάλλον δεν ειναι καλό για έναν πολιτευτή που διεκδικεί να εκπροσωπήσει τα δυο νησιά στο κοινοβούλιο, αλλά ασφαλώς ειναι δικό του θέμα.
Θα ηταν όμως εύκολο να ρωτήσει και να μάθει , πριν μιλήσει έτσι και εκτεθεί.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ρωτήσει τον α/δήμαρχο κ. Δ. Λυκούδη ,ο οποίος με υπερηφάνεια ανακοίνωσε χθές την έναρξη υλοποίησης της ανάπλασης των οδων Ριζοσπαστών και 21ης Μάϊου και έτσι θα μάθαινε ότι το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ με 1.388.000 ευρώ.
Θα μαθαινε με την ευκαιρία ότι και η όλη αναπλαση της πλατειας, της οδού Π. Βαλλιανου και της παραλίας στην γέφυρα χρηματοδοτήθηκε επίσης αποκλειστικά από το ΠΔΕ της ΠΙΝ, όπως άλλωστε επίσης και το έργο της συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου με 1.000.000 ευρώ.

Αν έκανε ένα κόπο παραπάνω θα μπορούσε να ρωτήσει τον ίδιο τον δήμαρχο Κεφαλονιάς και έτσι σίγουρα θα μάθαινε ότι κρίσιμα έργα όπως το γηροκομείο Αργοστολίου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που ειχε απεντάξει η φίλα προσκείμενη περιφερειακή αρχή του κ. Σπύρου και του κ. Κουρή, διασώθηκαν εκτελούνται και ολοκληρώνονται με προσπάθειες του Περιφερειάρχη.
Θα μαθαινε ακόμη για την ύδρευση Παλικής, για το Κέντρο Κοινότητας, για την επισκευή και αναβάθμιση πέντε σχολείων και για άλλα πολλά που εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ με αποφάσεις του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής.

Κι από τον δήμαρχο Ιθάκης θα μπορουσε να μαθει για το τι πραττει η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης για την στήριξη του μικρότερου νησιού του νομού.

Δεν ήξερες κ. Χ. Λυκούδη, πολιτευτή της ΝΔ, δεν ρώταγες;”