Ο Θεόφιλος δίνει 2 απαντήσεις: Στον Ανδρέα Γρηγορόπουλο & στον Γιάννη Λυκούδη

Αγαπητό kefalonia magazine

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Χαλαβαζή στον inkefalonia radio μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και έδωσε απαντήσεις σε θέματα που έθιξαν πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου Ανδρέας Γρηγορόπουλος & ο δημοτικός σύμβουλος της Ισχυρής Κεφαλονιάς Γιάννης Λυκούδης

Στον Ανδρέα Γρηγορόπουλο για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου:

“Το Λιμενικό Ταμείο λειτουργεί με τα έσοδα που λαμβάνει από την χρήση των λιμανιών ,το 2020 λόγω της πανδημίας είχε από όλα τα λιμάνια 500.000 ευρώ έσοδα και το Ληξούρι είχε έσοδα 3000 ευρώ.

Παρ ‘όλα αυτά στο Ληξούρι και έργα έγιναν το 2020 και το Λιμενικό Ταμείο χρηματοδοτεί την λειτουργία στην περιοχή ευθύνης του για φωτισμό ,για καθαριότητα και τις ανάλογες συντηρήσεις που επιβάλλεται να γίνουν. Έχουν επίσης προταθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ “ έργα για το λιμάνι Ληξουρίου και στην πραγματικότητα τα άλλα λιμάνια βοηθούν και επιχορηγούν το Λιμάνι αυτό.

Δήλωσε δε,ότι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου δεν έχει προφανώς σωστή ενημέρωση και ότι εάν είχε επικοινωνήσει με τον ίδιο θα γνώριζε πως έχουν τα πράγματα.

“Είναι καλό να ασχολούνται νέοι άνθρωποι με τα κοινά,όμως πρέπει να ενημερώνονται και σωστά”. τόνισε.”

Στον Γιάννη Λυκούδη για να μεταφερθεί το μουσείο Γερασίμου Σκλάβου στα Κουρκουμελάτα:

“ο κ. Λυκούδης προφανώς ακολουθεί την γραμμή του “αρχηγού” της παράταξης του του κ. Ανουσάκη,ο οποίος εξέφρασε αυτό το σκεπτικό από την πρώτη στιγμή.

Ο κ. Λυκούδης όπως ανέφερε ,γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το πνευματικό κέντρο Κουρκουμελάτων ανήκει στο Ίδρυμα “Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” που έχει δική του διοίκηση,έχει χαρακτηριστεί ως χώρος εκδηλώσεων και όχι ως μουσείο και τα 200 έργα του Γεράσιμου Σκλάβου είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να τοποθετηθούν εκεί λόγω έλλειψης χώρου.

Ο Δήμος Αργοστολίου είναι ο δικαιούχος παραλήπτης των 200 έργων του Σκλάβου που επιθυμεί να τα στεγάσει και να τα αναδείξει για όλη την Κεφαλονιά.

Είπε δε χαρακτηριστικά:”Όταν κάποιος κάνει αυτή την πρόταση είναι σαν να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Ο Νίκος Ανουσάκης πέταξε μία κορώνα για να δημιουργήσει πρόβλημα και εντυπώσεις και ο Γιάννης Λυκούδης ακολουθεί. Θεωρώ ότι ακολουθεί, αλλά δεν το πιστεύει γιατί και συγκροτημένος είναι και γνωρίζει λόγω επαγγέλματος, ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς περιουσιακά στοιχεία άλλων.

Όποιος ισχυρίζεται την μετεγκατάσταση τους στα Κουρκουμελάτα, είναι σαν να λέει ότι δεν θέλει την δωρεά Γεράσιμου Σκλάβου.

Θεωρώ ότι με αυτή την πρόταση που κάνει ο Γιάννης αδικείται και αδικείται όχι γιατί φταίει ο ίδιος, αλλά επειδή υπακούει στις εντολές του Νίκου Ανουσάκη.

Το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος αγοράσθηκε για τον πολιτισμό και είμαστε χαρούμενοι που θα το αξιοποιήσουμε ανάλογα”.

Ο τοπικός αναλυτής