«Όχι τρεις κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές» -Τι ξεκαθαρίζει η ΚΕΔΕ

¶íïéãìá êÜëðçò óå åêëïãéêü ôìÞìá ôçò ÁèÞíáò ôçí ÊõñéáêÞ 20 Óåðôåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών:  «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Μεταξύ άλλων  ξεκαθάρισαν ότι η ΚΕΔΕ δε θα δεχθεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε τρείς διαφορετικές κάλπες καθώς κάτι τέτοιο θα είναι αντισυνταγματικό.

Όπως επισημάνθηκε η πρόβλεψη εκλογής τοπικών συμβούλων σε διαφορετική κάλπη, όχι μόνο είναι αντισυνταγματική, αλλά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα καθώς θα χρειαστούν επιπλέον δικαστικοί αντιπρόσωποι και εκλογικά τμήματα.

Επιπλέον τα μέλη του Δ.Σ. άσκησαν κριτική και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τρείς μήνες πριν τις εκλογές σε αλλαγές των γεωγραφικών ορίων σε δήμους. Στη συνέχεια διατύπωσαν το αίτημα να υπάρξει άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την ομαλή  μετάβαση υπηρεσιών, προσωπικού και εξοπλισμού στους νέους δήμους.

Αναδημοσιευση από www.aftodioikisi.gr