Τα drones θα αποτελέσουν τα νέα όπλα της αστυνομίας έναντι των παραβατών οδηγών και είναι αδύνατον να τους ξεφύγει παρανομία!

Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της Ισπανίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η περίφημη «Guardia Civil», η πανίσχυρη Ισπανική Πολιτοφυλακή, χρησιμοποίησε πιλοτικά drones για την παρακολούθηση διαφόρων τμημάτων σε δύο αυτοκινητοδρόμους της χώρας, που κατάφεραν να καταγράψουν 10 οδικές παραβάσεις σε 530 οχήματα που παρακολούθησαν.

Τα drones χειρίζονταν από ειδικό προσωπικό του νέου τμήματος drones της τοπικής τροχαίας και του Υπουργείου μεταφορών, πετώντας σε ύψος 120 μέτρων.

Ο κύριος στόχος τους ήταν ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου με ποδηλατόδρομο στον οποίο έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Εκεί, τα drones κατέγραψαν ποιοι οδηγοί αγνόησαν την ειδική σήμανση και έθεσαν σε κίνδυνο τους κινούμενους ποδηλάτες.

Πλέον η Ισπανική Πολιτοφυλακή θα διευρύνει τη χρήση drones και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας, όπου συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Στόχος της είναι να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατόν οι παραβάσεις και τα ατυχήματα.

Στο εξής, λοιπόν, κανείς δεν θα ξεφεύγει από τα δίχτυα της τροχαίας!

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Σάμης: Αλλαγές στην Οικονομική Επιτροπή-Εκλογές και ανάδειξη νέου μέλους (όνομα-απόφαση)
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης: Ανοίγουν αρχές Μαΐου οι χώροι εκδηλώσεων – Πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης