ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ & ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ Κας ΚΡΑΤΣΑ

Η κυρία Κράτσα, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων νησιών με την ΝΔ, στην πρόσφατη εκδήλωση της παρουσίασης της υποψηφιότητάς της στην Κεφαλονιά,  εντόπισε τα «μεγάλα» και «ζωτικά» προβλήματα του συγκεκριμένου νομού και των Ιονίων Νησιών συνολικότερα. Αυτά είναι «….η προώθηση της καινοτομίας, η προσαρμοστικότητα και οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες… η βαριά φορολογία που έβαλε φρένο σε μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες (;), η χαμηλή θέση της Περιφέρειας στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, η διάβρωση των ακτών, η ενίσχυση της εξωστρέφειας κ.α.»

Η κυρία Κράτσα αφού ανακάλυψε ξαφνικά να «..Νιώθει ότι οφείλει στα Επτάνησα…» δεσμεύτηκε να «…τα οδηγήσει στην εξωστρέφεια και σε ευρωπαϊκούς δρόμους…», ενώ εμφαντικά δήλωσε ότι επενδύσεις όπως αυτή του Εμίρη Αλ Θάνι από το Κατάρ που ναυάγησε, δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση μέχρι σήμερα και με βάση τα βάσανα που βιώνει ο λαός των νησιών μας και ιδιαίτερα η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, είχαμε την εντύπωση ότι τα βασικά προβλήματά του ήταν οι τραγικές συνθήκες και η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις βασικές υποδομές και υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, τα ερείπια και οι διαλυμένες σεισμόπληκτες υποδομές (δημόσια κτίρια, δρόμοι, εργατικές κατοικίες κ.α.), τα ανύπαρκτα έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής και  αντιπλημμυρικής προστασίας και ασφάλειας, οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και υποδομές στον αθλητισμό- πολιτισμό, οι προβληματικές και πανάκριβες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα τσακισμένα δικαιώματα και οι εξανεμισμένες αμοιβές των εργαζομένων, οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας που βιώνουν, η ενεργειακή φτώχεια και η δυσβάσταχτη κρατική και δημοτική φορολογία που τους έχει επιβληθεί, με το μενού να περιλαμβάνει ακόμη και για ελάχιστα ποσά πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, κ.α.

Το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα  και προτεραιότητες δεν εντάσσονται στην ατζέντα της κ. Κράτσα, καταδεικνύει εκκωφαντικά για ποια «ανάπτυξη» μιλάει και ποιος πραγματικά την ενδιαφέρει. Την ενδιαφέρει η ανάπτυξη των εμίρηδων, των μεγάλων ενεργειακών κολοσσών που έχουν βάλει πόδι στην περιοχή, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στα απορρίμματα στο νερό κ.α., που μέσα από τους όρους του ανταγωνισμού που θα τους εξασφαλίσει η  κ. Κράτσα θα συνθλίψουν κάθε λαϊκή ανάγκη στις μυλόπετρες της κερδοφορίας τους.  Το «όραμα» της κ. Κράτσα είναι  η επιτομή του προγράμματος της Ν.Δ. που την εξειδικεύει περιφερειακά και αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Με αυτήν την έννοια η «…τεράστια προστιθέμενη αξία στα Επτάνησα…» που θα δώσει η κ. Κράτσα κατά τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννη, παίρνει συγκεκριμένο περιεχόμενο, που είναι η θυσία των λαϊκών αναγκών για τα κέρδη των λίγων και χορτάτων. Τίποτα καινούργιο λοιπόν δεν έρχεται να προσθέσει. Στις ίδιες ράγες πορεύτηκαν η προηγούμενη περιφερειακή αρχή της ΝΔ και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους ενώνονται στο κύριο, στην υπηρέτηση πρώτα των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για το λαό τα περισσεύματα. Για αυτό και οι αντιπαραθέσεις τους είναι αποπροσανατολιστικές  και έχουν να κάνουν με τη διεκδίκηση της διαχειριστικής καρέκλας.

Ο λαός όταν ακούει από τους τοπικούς εκπροσώπους των κυβερνήσεων που ευθύνονται για όλα τα δεινά που του έχουν συσσωρεύσει ότι θα «..δώσουνε στα Επτάνησα την χαμένη τους υπερηφάνεια…» πρέπει να τους τιμωρήσει.

Να τραβήξει το δικό του δρόμο, αυτόν της διεκδίκησης των αποκλειστικά δικών του αναγκών που θυσιάζονται για τα «υπερήφανα» κέρδη της πλουτοκρατίας. Η απάντηση να είναι μια. Ισχυρό λαϊκό κίνημα, ισχυρή η Λαϊκή Συσπείρωση για ισχυρή Λαϊκή αντιπολίτευση για να είναι τελικά ισχυρός ο λαός και οι εργαζόμενοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.

24-02-2019

Από την Λαική Συσπείρωση