Μετά από 20 ημέρες παραμονής στο λιμάνι της Σάμης, το πλοίο «Bred Star» έμφορτο με τις ανεμογεννήτριες που προορίζονταν για το αιολικό πάρκο στον Ξερακιά, απέπλευσε σήμερα στις 13:30 με προορισμό την Πάτρα. Νωρίτερα το πρωί αναχώρησαν με το «Κεφαλονιά» και τα φορτηγά οχήματα που θα μετέφεραν τις ανεμογεννήτριες στην βάση τους.

Ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας «Reinvest Energy Services» Δημήτρης Καραγκουλές σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», δήλωσε ότι το πλοίο αναχώρησε από την Σάμη καθώς είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει άλλο δρομολόγιο. Ωστόσο οι ανεμογεννήτριες θα επιστρέψουν στην Κεφαλλονιά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη με νέο πλοίο που θα διαθέσει για αυτό τον σκοπό η πλοιοκτήτρια εταιρεία, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα τοποθετηθούν άμεσα.

Επιπλέον, ο κ. Καραγκουλές ανέφερε ότι η «Reinvest» θα αξιώσει αποζημίωση από τον Δήμο Σάμης και όσους φέρουν ευθύνη για την διαμορφωθείσα κατάσταση, καθώς η οικονομική ζημία που υπέστη είναι μεγάλη. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το κόστος που ξεπερνά τις 360 χιλ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό τα επιπλέον χρήματα της φορτοεκφόρτωσης στο νέο πλοίο, να μην επιμεριστεί στους δημότες. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλοΐζου για την διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία είχε προσκληθεί ώστε να τοποθετηθεί, ο κ. Καραγκουλές ανέφερε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν αποτελούν εκτροπή που δεν αρμόζει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εφόσον ισχύουν τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας, θα συνιστούν μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Δήμο μας και την οικονομική του βιωσιμότητα. Αν και εφόσον βέβαια τελεσιδικίσουν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Οψόμεθα…

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής.

https://m.soundcloud.com/user-46829938/23-10-2020a

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΣΑ: Δύο προτάσεις ψηφίσματος για τα αυθαίρετα κτίσματα
Επόμενο άρθροΈρισσος: Την Κυριακή δίνουμε ένα χεράκι (και δυο) στα παιδιά της Περιβαλλοντικής Ερίσσου