Οι δύο βασικές αλλαγές που έρχονται με τον νέο ΚΟΚ

Μέχρι τον Μάιο ο νέος ΚΟΚ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα περιλαμβάνει δύο βασικές αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζουμε.

Ειδικότερα και με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, θα υπάρξει μείωση των ορίων εντός του αστικού ιστού και αύξηση σε κάποια τμήματα του εθνικού δικτύου.

Στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα ενσωματωθεί και η πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να κάνει υποχρεωτικά τα μαθήματα τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων για τους νέους οδηγούς, αλλά και η υποχρέωση όλων των οχημάτων να φέρουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

Έτσι, με βάση την απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά. Ως ειδικά ελαστικά νοούνται εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).

Πηγή: dikaiologitika.gr