… και μείωση βιομηχανικής παραγωγής μετά την επάνοδο στην συμφωνία του Παρισίου για το Κλίμα

Ο Τζο Μπάιντεν τρέχει να υπογράψει σειρά διαταγμάτων από την Τετάρτη, πρώτη ημέρα της προεδρίας του, με πρώτο εκείνο που θα ρυθμίζει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν ώστε να μπορέσει γρήγορα να εφαρμόσει την συνταγή της… “Πράσινης Ανάπτυξης”.

Και έτσι οι ΗΠΑ δεν θα είναι ξανά οι ίδιες. Οι ΗΠΑ των Δημοκρατικών θα είναι μια χώρα που θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου (την στιγμή που στο Τέξας έχει βρεθεί το μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο), θα αρθούν οι περιορισμοί εισόδου από τις μουσουλμανικές χώρες αλλά και από την Λατινική Αμερική (ήδη το πρώτο καραβάνι παράνομων μεταναστών από την Ονδούρα ξεκίνησε να περάσει τα σύνορα) ενώ για τον κορωνοϊό επιτέλους για τον Μπάιντεν θα μπορέσει να σφραγίσει τις μετακινήσεις μεταξύ των πολιτειών και άπαντες θα φοράνε μάσκα παντού.

Η επιλογή των προεδρικών διαταγμάτων για την επιβολή των πρώτων μέτρων αυτών θα απαλλάξει τον νέο πρόεδρο από την υποχρέωση να περάσει τις ρυθμίσεις από το Κονγκρέσο και κυρίως από την Γερουσία, η οποία είναι πιθανόν να πρέπει να αφοσιωθεί στην διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλη ρύθμιση που θα διευθετηθεί μέσω διατάγματος είναι η άρση της απαγόρευσης εισόδου στο αμερικανικό έδαφος σε πολίτες πολλών, στην πλειονότητά τους μουσουλμανικών, χωρών. Η επιβολή της απαγόρευσης αυτής ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο 2017.

Ο νέος προσωπάρχης δήλωσε ότι τα διατάγματα θα αφορούν τις τέσσερις προτεραιότητες της προεδρίας Μπάιντεν, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη και τον αγώνα για κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά την επιδημία, ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκδώσει διάταγμα καθιστώντας υποχρεωτική της χρήση της μάσκας στους χώρους που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς και στις μετακινήσεις μεταξύ πολιτειών, πράγμα που αρνήθηκε να κάνει ο Τραμπ.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν προβλέπει επίσης να παρατείνει το μορατόριουμ των εξώσεων και των κατασχέσεων στέγης που συνδέονται με την κρίση της πανδημίας.

Ο Ρον Κλάιν αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο νέος πρόεδρος θα εκδώσει μία σειρά διατάγματα κατά τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

«Αυτά τα μέτρα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια Αμερικανών που υποφέρουν από τις κρίσεις αυτές», εξηγεί ο νέος προσωπάρχης. «Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπάιντεν να ενεργήσει, όχι μόνο για να επανορθώσει τις σοβαρότερες ζημίες της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά επίσης για να επιτρέψει στην χώρα να προχωρήσει μπροστά»!

Και είναι μόνο η αρχή. Ας ελπίσουμε να μην ξαναδούμε και την αρχή των στρατιωτικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο.

Πηγή: pronews.gr