Νέα σενάρια, αισιόδοξα αυτή τη φορά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τη διάσπαση των τεσσάρων νησιωτικών δήμων, η οποία απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα τις κοινωνίες των δήμων που τους αφορά.

Η απαισιοδοξία της προηγούμενης εβδομάδας και τα αρνητικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, δίνουν τη θέση τους σε νέες ειδήσεις, που μιλάν για άμεση διάσπαση και ανακοίνωση από τον Υπουργό, ακόμη και σήμερα.

Οι πρώτες πληροφορίες έρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Αλ. Χαρίτσης έχει στα χέρια του θετική εισήγηση από το Νομικό Τμήμα της Βουλής για τη συνταγματικότητα του Νομοσχεδίου, ενώ πιθανολογείται ότι ασκούνται έντονες πιέσεις και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμούν διακαώς την διάσπαση των νησιωτικών δήμων.

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετές παρεμβάσεις και από την πλευρά στελεχών της Λέσβου, που βλέποντας την προσπάθεια να ναυαγεί, φοβούνται τον αντίκτυπο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου.

Ανησυχία και πιέσεις, όμως, φαίνεται ότι ασκούνται και στην άλλη άκρη της χώρας και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, όπου δύο μεγάλα και ισχυρά οικονομικά νησιά, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά, περιμένουν με ανυπομονησία την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Corfu press», σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η απόφαση των συνταγματολόγων του κράτους, δεν θα περιλαμβάνει νομικό κώλυμα και έτσι είναι ζήτημα χρόνου να προχωρήσει η ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας.

«Θα πρέπει να σημειωθεί πως, παρά την αντίθεση μερίδας πολιτικών παραγόντων από τον κυβερνητικό χώρο, αλλά και της Ν.Δ. που εκφράστηκε με πιέσεις και ενστάσεις προς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ, καταλυτικό ρόλο φαίνεται να παίζει η πρόθεση του ίδιου του Α. Τσίπρα, που ζήτησε από τον Υπουργό Α. Χαρίτση να προχωρήσει τη διάσπαση των συγκεκριμένων δήμων, καθώς είχε ο ίδιος δεσμευτεί το προηγούμενο διάστημα στα αναπτυξιακά συνέδρια Ιονίων και Βορείου Αιγαίου».

Το τοπίο πάντως, είναι βέβαιο ότι θα ξεκαθαρίσει για το Δήμο Λέσβου τουλάχιστον, έως σήμερα το μεσημέρι, αφού ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός μαζί με τον αντιδήμαρχο Κ. Κατσαρό, αναμένεται να επισκεφτούν τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Αναδημοσιευση από www.dimokratis.gr

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία κυβέρνησης τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας – στην Βουλή την Τρίτη το νομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο«Απογειώνεται» το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς