Το «πολεμικό» σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις ΜΕΘ να είναι πια ελάχιστες, αλλά και τα κρούσματα, που σημειώνουν ραγδαία αύξηση, οδηγούν τους ειδικούς να επαναφέρουν στο «τραπέζι» το οδυνηρό, αλλά αποτελεσματικό αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα.

Πρόταση για αυστηρό lockdown σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς η διασπορά του ιού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα στην κοινότητα, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί.

Ένα χρόνο μετά το αυστηρό και πρώτο lockdown, η Ελλάδα φαίνεται ότι οδηγείται και πάλι εκεί, καθώς αν και ήταν πολύ οδυνηρό, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία, ήταν, ωστόσο, αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA στο «τραπέζι» αυτή την ώρα βρίσκεται η επιβολή lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκειας.

Έκτακτες συσκέψεις λοιμωξιολόγων

Το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Επιτροπής, η οποία μετατέθηκε κατά μία ημέρα.

Τα συμπεράσματά της σημερινής σύσκεψης αναμένεται να τεθούν αύριο υπόψιν όλων των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι θα κληθούν να εισηγηθούν τα νέα έκτακτα μέτρα.

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΟδήγηση δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Επόμενο άρθροΠοιες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων μπορούν να συνταξιοδοτηθούν το 2021 (παραδείγματα)