Π.Ιονιων Νήσων: «Γαλάζιος» εμφύλιος με… άρωμα Γεωργιάδη

Τους ισχυρισμούς ότι μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, ο καταδικαστείς πρωτοδικώς για παιδεραστία Νίκος Γεωργιάδης ήταν άτυπος σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη επανέλαβε ο Σπύρος Σπύρου, δηλώνοντας στην εφημερίδα Documento ότι παρενέβη για να “κοπεί” η υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές!

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, επιβεβαίωσε ότι ο Νίκος Γεωργιάδης, μέχρι και πολύ πρόσφατα, έπαιζε ενεργό πολιτικό ρόλο, συμβουλεύοντας ατύπως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και για τις υποψηφιότητες του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Σπύρου, που κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ως ανεξάρτητος όμως, αφού το χρίσμα από τη ΝΔ το πήρε η Ρόδη Κράτσα, είπε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε ενημερώσει τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την περιφέρεια και του είχε ζητήσει την στήριξή του. «Ο πρόεδρος μου είχε πει ότι εκτιμά την προσπάθειά μου και το έργο μου και ότι θα το εξετάζαμε. Είχε και μία επιτροπή που εξέταζε αυτά τα θέματα», ανέφερε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι ο Νίκος Γεωργιάδης δεν ήταν επίσημα μέλος μιας τέτοιας επιτροπής, αλλά ότι παρενέβη στο θέμα της υποψηφιότητάς του ατύπως.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ

Οξεία ήταν ανακοίνωση της Ρόδης  Κράτσα εναντίον του Σπύρου Σπύρου για όσα είπε: «Ο κ. Σπύρου, ο ανύπαρκτος ως βουλευτής και ως περιφερειάρχης, ένας από τους υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου, ο αχάριστος «αντάρτης» που στράφηκε κατά του Κόμματος που τον ανέδειξε και τον τίμησε, επιδεικνύει τελευταία απύθμενο θράσος και αυθάδεια. Τα ψεύδη του δεν έχουν όρια. Τόλμησε να αμφισβητήσει και το γεγονός ότι είμαι γέννημα και θρέμμα του Ιονίου και πάντα παρούσα. Όσον αφορά τις διαδικασίες που τηρούνται για το χρίσμα της Ν.Δ., υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, καλό είναι να θυμηθεί ότι σήμερα υπάρχουν επιτροπές επιλογής με επικεφαλής των πρώην Υπουργό και Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Αλήθεια ποιες διαδικασίες τηρήθηκαν και ποιος ρωτήθηκε, όταν επελέγη ο κ. Σπύρου ως υποψήφιος βουλευτής ή περιφερειάρχης; Να θυμηθεί ότι τότε είχε την στήριξη από όλους μας. Σήμερα, τολμά να προσβάλλει την κρίση και την μνήμη των συμπολιτών μας και παρά την μηδαμινή πολιτική παρουσία του και προσφορά στον τόπο, ζητά με ανέντιμους τρόπους τη ψήφο του λαού του Ιονίου, σπιλώνοντας με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά μου».

Ακολούθησε νέα απάντηση στην ανακοίνωση της Ρόδης Κράτσα από τον Σπύρο Σπύρου δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει.

Ο κ. Σπύρου κάνει λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια που το μόνο στόχο που έχουν είναι να καλύψουν την άγνοια επί των ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος ή την ανεπάρκεια και την ανικανότητα ως προς την διαχείρισή τους». Τονίζει επίσης ότι επί των ημερών του υπήρξε «πληθώρα έργων» που φέρουν τη δική του υπογραφή, όπως και των συνεργατών του.

Η απάντηση του Σπύρου Σπύρου

Προσφάτως εξαπολύθηκαν ύβρεις εναντίον του προσώπου μου. Προτείνω ψυχραιμία καθώς τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία των Επτανήσων.

Για το έργο μου έχω κριθεί επανειλημμένως με την εκλογή μου ως Βουλευτής από την Κερκυραϊκή κοινωνία και το κόμμα της Ν.Δ. το τιμώ διαχρονικά σε όλες του τις βαθμίδες, μέχρι και το πρώτο μέλος του.

Πληθώρα έργων, φέρουν τη δική μου υπογραφή ως του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Γι’ αυτά, κόπιασαν και συνεργάτες σε όλα τα Επτάνησα στους οποίους δεν αξίζουν προσβολές και μηδενισμός.

Σημαντικά έργα σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν, ξεκίνησαν ή εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια των 3,5 χρόνων της θητείας μας στην ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε κάθε νησί των Επτανήσων προωθήσαμε μεγάλα έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Σε ορισμένα από αυτά τα έργα βασίζει την προεκλογική ρητορική της η παρούσα περιφερειακή αρχή, μη έχοντας κάτι δικό της να επιδείξει.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr