Πριν λίγο καιρό είχα την χαρά να επικοινωνήσει μαζί μου ο συμπατριώτης μας Εντατικολόγος και Πνευμονολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ, Παναγής Γαλιατσάτος.
 Επιθυμία του καθηγητή είναι να βοηθήσει το νοσοκομείο Αργοστολίου. Για αυτό το σκοπό επεξεργάστηκε προτάσεις και πριν λίγες μέρες, σε τηλεδιάσκεψη, συζητήσαμε τις ιδέες του.
 Η βάση των προτάσεων είναι η συνεργασία του νοσοκομείου με ακαδημαϊκά ιδρύματα για ανταλλαγή γιατρών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως και η συνεργασία με εξειδικευμένα γραφεία που αναλαμβάνουν παγκοσμίως την ανεύρεση γιατρών για τουριστικές ή απομακρυσμένες περιοχές.
 Είναι προτάσεις που ένα τουριστικό νησί όπως η Κεφαλονιά, οφείλει να εξετάσει και να επεξεργαστεί, έστω για τους μήνες που ο πληθυσμός στο νησί μας αυξάνεται. Υπάρχουν σαφώς μεγάλες προκλήσεις, όπως η δυνατότητα φιλοξενίας γιατρών, το θεσμικό πλαίσιο και η εξωστρέφεια του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ γενικότερα για την υιοθέτηση νέων ιδεών.
 Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα να μεταφέρω τις προτάσεις του καθηγητή Παναγή Γαλιατσάτου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Ιατρική μας κοινότητα. Κατόπιν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να καταθέσω τις ανάλογες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου.
 Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον καθηγητή Παναγή Γαλιατσάτο για την πρωτοβουλία του. Δείχνει στην πράξη το ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του. Να μοιραστεί προς όφελος του νοσοκομείου την εμπειρία του ως γιατρός και ακαδημαϊκός.
 Πρόκειται για ένα νέο Κεφαλονίτη επιστήμονα με σπουδαία διαδρομή. Μας κάνει περήφανους και τιμά την μεγάλη παράδοση προσφοράς των Αποδήμων μας στην #Κεφαλονιά και την #Ιθάκη.

📞 Πριν λίγο καιρό είχα την χαρά να επικοινωνήσει μαζί μου ο συμπατριώτης μας Εντατικολόγος και Πνευμονολόγος,…

Posted by Παναγής Καππάτος on Thursday, August 11, 2022

Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ για την επίθεση σε ελεγκτές εφοριακούς στην Κεφαλονιά: «Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες»
Επόμενο άρθροΟργή Σπαθή για τους εξοντωτικούς ελέγχους από το ΣΔΟΕ: Οι επιχειρηματίες των νησιών μας δεν χρησιμοποιούν βία και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους