????????????????????????????????????

Η οικονομική ενίσχυση με 500 ευρώ από το Δήμο Αργοστολίου για τη στέγαση και σίτιση των ιατρών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις τέσσερις θέσεις που προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Αργοστολίου, έχει ευρύτερη σημασία για την κοινωνία μας και αξίζει αναγνώρισης και ανάδειξης.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου είναι μια εξαιρετική κίνηση που δημιουργεί θετικό προηγούμενο και για κάθε μελλοντική προσπάθεια στήριξης των δομών υγείας. Συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για την υιοθέτηση και υπερψήφιση της πρότασης.

Με σχετική πρόταση που είχα καταθέσει -και έγινε αποδεκτή- κατά την επεξεργασία του νόμου 4735/2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, με το άρθρο 55 έχει αφαιρεθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για τους νησιωτικούς δήμους, ώστε όλοι οι δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να μπορούν να παρέχουν κίνητρα στέγασης και σίτισης σε ιατρικό προσωπικό. Εξυπακούεται ότι η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν υποκαθιστά την ευθύνη της πολιτείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στο Αργοστόλι στην Κρανιά με τραυματισμό
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Ελπιδοφόρο φάρμακο με ελληνική σφραγίδα – Πότε θα εγκριθεί