Πανελληνιες 2022: Θα μειωθεί η ύλη; Τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως

Πανελληνιες 2022: Σενάρια για μείωση της ύλης στις Πανελλαδικές έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα. Τι απάντησε η Υπουργός Παιδείας.

Βροχή πέφτουν οι επιστολές από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο με σκοπό τη μείωση της ύλης.

Κύριο επιχείρημα είναι ότι δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί φέτος (κορονοϊός, ακραία καιρικά φαινόμενα), δεν θα μπορέσουν οι μαθητές να ολοκληρώσουν την ύλη.

Δείτε τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως…

Πανελλαδικες 2022: Τι συμβαίνει με την ύλη

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα σχολεία και την καθημερινότητα καθηγητών και μαθητών, η ύλη είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί με σωστά εκπαιδευτικά αποτελέσματα σε Βιολογία, Λατινικά, Χημεία, Φυσική, Αρχαία.

Στα Μαθηματικά, αντιθέτως, η ύλη δεν είναι εξαιρετικά αυξημένη, όμως καθηγητές που μίλησαν στα «ΝΕΑ» ανέφεραν ότι οι ασκήσεις που υπάρχουν στα σχολικά βιβλία πολύ συχνά δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες που επιλέγονται από τις επιτροπές των Πανελλαδικών, με αποτέλεσμα να απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ενεργοποίηση των καθηγητών – εάν, βέβαια, δεν θέλουν να αφήσουν όλη την προετοιμασία των μαθητών στα… φροντιστήρια.

Εκπαιδευτικοί που μιλούν αυτή την περίοδο στα «ΝΕΑ» αναφέρουν ότι οι ίδιοι προχωρούν πολύ γρήγορα την ύλη των σχολικών εγχειριδίων, έστω και αν κάποιοι μαθητές δεν καταλαβαίνουν.

Πανελληνιες 2022: Τι απάντησε η Υπουργός Παιδείας

Μιλώντας, χθες Σάββατο, στο Open και στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων που αφορούσαν την μείωση της εξεταστέας ύλης, δήλωσε τα παρακάτω:

“Η μείωση της ύλης έγινε πέρσι γιατί τα σχολεία είχαν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέτος δεν έχουν κλείσει ούτε μια μέρα. Μείωση της ύλης δεν σημαίνει μεγαλύτερη ευκολία για τους υποψήφιους.

Όσο μειώνεται η ύλη τόσο αναγκάζονται οι εξεταστές να βάλουν μεγαλύτερης δυσκολίας θέματα. Η ύλη έχει προχωρήσει κανονικότατα και δεν υπάρχει συζήτηση για μείωση. Όσο η ύλη είναι ευρύτερη αυτό επιτρέπει στα παιδιά να έχουν ευρύτητα μάθησης και σκέψης”.

Πηγή: newsme.gr