Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παθανάσης, μίλησε για το «άνοιγμα» της εστίασης, τη μείωση του ΦΠΑ και το πότε υπολογίζεται να ανοίξουν τα κέντρα δεξιώσεων για γάμους και βαπτίσεις. Ποια η πιθανή περίοδος επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων.

«Είναι σπουδαία μέρα, καθότι επανακκινεί περίπου το 45% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαθανάσης για το σημερινό «άνοιγμα» στην εστίαση.

Για τ’ ότι, παρά το γεγονός πως ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία οι Δήμοι μπορούν να παραχωρούν 100% επιπλέον χώρου για τραπεζοκαθίσματα, οι επιχειρηματίες λένε ότι αυτό θα αργήσει να γίνει λόγω γραφειοκρατίας, ο υφυπουργός απάντησε πως πράγματι στο ξεκίνημα μπορεί να υπάρξει μια καθυστέρηση, αλλά το μέτρο αποτελεί τη λύση.

«Λειτουργούν οι υπαίθριοι χώροι, λειτουργούν και οι ημιυπαίθριοι εσωτερικοί χώροι και μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα. Δεν μπορούν να τα αναπτύξουν στο 100%, όμως, κατά 70% -εάν δεν πάρουν περισσότερους χώρους- μπορούν να λειτουργήσουν, σε μία λογική πυκνότητα και χωρητικότητα» είπε και συμπλήρωσε:

«Προσπαθούμε να βρούμε τα πρωτόκολλα ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε περισσότερους εσωτερικούς χώρους, θα κάνουμε τις προτάσεις μας στην ειδική επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να βρούμε τρόπο να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι, όχι μόνο οι ημιυπαίθριοι».

Μείωση ΦΠΑ και ίντερνετ καφέ

Όσον αφορά στον μειωμένο ΦΠΑ στα μαγαζιά της εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης επιβεβαίωσε πως το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Για την επαναλειτουργία των ίντερνετ καφέ, είπε πως «είναι εσωτερικοί χώροι, οπότε, στη συζήτηση που κάνουμε, όταν καταλήξουμε και για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, θα ανοίξουν και τα ίντερνετ καφέ».

Σύντομα τα υπαίθρια κέντρα δεξιώσεων

Για τις δεξιώσεις που γίνονται σε κτήματα κ.ο.κ., ο υφυπουργός είπε πως ετοιμάζονται μέτρα για το άνοιγμα αυτών των χώρων και πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, μιας και ανήκουν στου υπαίθριους χώρους.

«Οι κανόνες θα είναι παρόμοιοι με τα πέτρα που πάρθηκαν για την εστίαση» σημείωσε.

Αργούν τα γυμναστήρια…

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως εντάσσονται στις τελευταίες φάσεις» είπε ο κ. Παπαθανάσης για τα γυμναστήρια και συμπλήρωσε:

«Το μελετά τη επιτροπή των επιστημόνων και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς για την ημερομηνία της επαναλειτουργίας τους, αλλά σίγουρα είναι προς τα πίσω. Τέλη Ιουνίου, ίσως και αργότερα. Δεν μπορώ να πω ακριβώς, είναι θέμα συζήτησης.

Πηγή: paskedi.gr

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή η Ασπασία Αντωνάτου
Επόμενο άρθροΔήμος Ιθάκης: Συσσίτια για άπορους δημότες