Παραδοχή της Ουκρανίας για την απώλεια της Μαριούπολης: «Χάσαμε την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα»

Ολοκληρώνει και τις τελευταίες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ο ρωσικός στρατός

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε (για πρώτη φορά) αργά χθες Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς στρατεύματα της Ρωσίας  σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας που βρέχεται από αυτήν.

«Οι δυνάμεις κατοχής εν μέρει πέτυχαν» τον στόχο τους στον «τομέα επιχειρήσεων του Ντανιέτσκ, στερώντας προσωρινά από την Ουκρανία την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει την Αζοφική Θάλασσα ρωσική λίμνη ενώ στη Μαριούπολη γίνονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του τάγματος του Αζόφ καθώς είναι θέμα ημερών να κυρχθεί η πόλη ελέυθερη.

Έτσι η σημερινή ανακοίνωση του ουκρανικού ΥΠΑΜ είναι η παραδοχή ότι πλέον Κριμαία και Ντονμάς θα ενωθούν.

Η Ρωσία ανέφερε χθες Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της «σφίγγουν τον κλοιό» γύρω από τη Μαριούπολη, όπου οι τοπικές αρχές λένε πως το 80% των σπιτιών της πόλης έχουν υποστεί ζημιές και ότι κάπου 1.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί σε καταφύγιο κάτω από κατεστραμμένο θέατρο.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ήδη από την 1η Μαρτίου πως οι δυνάμεις της έχουν κόψει την πρόσβαση των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην Αζοφική Θάλασσα.

Πηγή: pronews.gr