Μία δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μετά τη σημερινή παραλαβή πακέτου από τον Λευκό Οίκο με ένα συναρμολογούμενο μοντέλο του αμερικανικού μαχητικού F-35.

Δυσάρεστη εξέλιξη για την κυβέρνηση αποτελεί η αποστολή του πρώτου F-35 από τις ΗΠΑ, μετά τη διαπίστωση ότι ο Λευκός Οίκος απέστειλε ένα μοντέλο του μαχητικού από το Amazon.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα το πρωί κούριερ χτύπησε την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας για να παραδώσει ένα δέμα με αποστολέα τον Ντόναλντ Τραμπ και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έκπληκτοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού όταν άνοιξαν το πακέτο είδαν ένα μοντέλο του F-35, την αγορά του οποίου συμφώνησε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Στο δέμα υπήρχε μάλιστα ιδιόχειρο σημείωμα του Αμερικανού προέδρου που έγραφε «ντίαρ Κιριάκος, χιρ ιζ δε φέρστ πλέην. Λετς μέηκ Γκρις γκρέιτ αγκέν!»

Κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν πώς πρόκειται για κάποιου είδους παρεξήγηση, καθώς τα αγγλικά του πρωθυπουργού είναι πολύ καλά και πώς ο πρόεδρος αποκλείεται να μην κατάλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί κανονικά αεροπλάνα.

Η παραλαβή του μικροσκοπικού μαχητικού είχε σαν αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν πανικόβλητοι συνεργάτες του πρωθυπουργού με το αμερικανικό Πεντάγωνο, στελέχη του οποίου απάντησαν ότι δεν πρόκειται για παρεξήγηση, καθώς δεν φαντάστηκαν ότι η ελληνική κυβέρνηση σοβαρολογούσε ότι θέλει τα κανονικά.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, φέρει σε δεινή θέση την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας καθώς εξανεμίζεται η προσδοκώμενη αεροπορική υπεροχή της χώρας μας, εκτός αν και η Τουρκία μας επιτεθεί με συναρμολογούμενα.

Πηγή: https://tovatraxi.com/

Προηγούμενο άρθροΤα θρυλικά μουσικά πρωινά -Oταν οι «μοντέρνοι» ελληνόπαιδες διασκέδαζαν το πρωί!
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες του ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ από τον διάπλου του Ισθμού – Ξεκίνησε η ετήσια ακινησία του