Παρίσης: Με βίντεο στα σόσιαλ ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το Δήμο Αργοστολίου-Συνεχίζουμε μαζί (video)

Με ένα βίντεο, στη σελίδα της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο νέο δήμο Αργοστολίου.  Κάνει μίνι απολογισμό της θητείας του, ενώ κλείνει λέγοντας ότι «Κάναμε πολλά, έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Το βίντεο έτσι όπως αναρτήθηκε στο facebook:

Δημοσιεύτηκε από Ισχυρή Κεφαλονιά – Αλέξανδρος Παρίσης στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Αναλυτικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρει:

“Αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισες

Αποφάσισα σήμερα να απευθυνθώ σε εσάς όχι για να σας μιλήσω πολιτικά. Σήμερα δεν θέλω να σας μιλήσω ούτε για πολιτική ούτε για υποσχέσεις.

Σήμερα θέλω να σας πω για ένα ταξίδι…

Ένα όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν λίγα χρόνια…

Πριν λίγα χρόνια με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας και μου δώσατε τη δύναμη να αναλάβω για πρώτη φορά το Δήμο της Κεφαλονιάς.

Το 2010 με εμπιστευθήκατε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Κεφαλονιά. Για πρώτη φορά η Κεφαλονιά γινόταν ένας Δήμος και ένας Δήμαρχος ανέλαβε το βάρος ολόκληρου του νησιού στην αρχή της χειρότερης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Κάτι  που σήμερα φαντάζει μακρινό παρελθόν, τότε ήταν μία δύσκολη πραγματικότητα.

Με υπερβολικά λιγότερους πόρους εξαιτίας της κρίσης και αντιμέτωποι με πολυάριθμες δυσκολίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κεφαλονιάς, ένα νησί έπρεπε να σταθεί στα πόδια του.  Η Κεφαλονιά έπρεπε να μείνει όρθια.

Στη δυσκολότερη στιγμή για το νησί μας είχαμε μονάχα ένα σύμμαχο. Ένα σύμμαχο ο οποίος ήταν δίπλα μας όταν έπρεπε, μας βοήθησε όταν ζητήθηκε και μας έδωσε δύναμη όταν τον χρειαστήκαμε.

Αυτό ο σύμμαχος ήσασταν εσείς…

Γιατί αγνοήσατε τις σειρήνες της καταστροφής, αγνοήσατε τις φωνές της μιζέριας και τις δυνάμεις της καταστροφολογίας που υπάρχουν στο νησί μας και σταθήκατε δίπλα μας.

Μας πιστέψατε. Και έτσι τα καταφέραμε…

Έτσι οδηγηθήκαμε στην 5ετία 2014-2019.

Στην πιο παραγωγική 5ετία που γνώρισε το νησί μας και η πρωτεύουσά του. Ειδικά το Αργοστόλι, αυτά τα 5 χρόνια, μεταμορφώθηκε και μεταμορφώνεται σε μία ζηλευτή πρωτεύουσα.

Το 2014 κοιτάξαμε στα μάτια τους κατοίκους του Αργοστολίου, της πρωτεύουσάς μας, και τους είπαμε ότι το 2019 θα έχουν μία καινούρια πόλη. Μία σύγχρονη Ευρωπαική πρωτεύουσα όπως αξίζει να έχει η Κεφαλονιά. Είπαμε με ειλικρίνεια στους Κεφαλονίτες, ότι το Αργοστόλι είναι η καρδιά της Κεφαλονιάς και τα μεγάλα έργα πρέπει να ξεκινήσουν από εδώ. Δεχθήκαμε κριτική, άδικη κριτική, αλλά προχωρήσαμε. Προχωρήσαμε και τα καταφέραμε.

Μέσα σε 5 χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με μειωμένους οικονομικούς πόρους και μηδενική βοήθεια από το κράτος, καταφέραμε και κάναμε την υπόσχεσή μας στους Αργοστολιώτες πραγματικότητα.

–          Το Αργοστόλι απέκτησε μία ολοκαίνουρια σύγχρονη κεντρική πλατεία. Μία πλατεία για την οποία μιλάει σήμερα όλη η Ελλάδα και η οποία άλλαξε για πάντα το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου.

–          Αλλάξαμε ολοκληρωτικά την παραλία της πόλης και το αποτέλεσμα όχι μόνο εντυπωσίασε όλους τους επισκέπτες αλλά και προσέφερε νέα δυναμική στις επιχειρήσεις. Νέα μαγαζιά αναπτύχθηκαν, νέες θέσεις εργασίας και πλούτος για την πόλη μας.

–          Και φθάνουμε στο πιο σημαντικό έργο. Μέσα σε αυτά τα πολύ σημαντικά χρόνια, αντικαταστήθηκε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου. 33.000 μέτρα καινούριων σωληνώσεων οι οποίοι όχι μόνο τηρούν τους κανόνες ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων, αλλά και θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε σε λίγες ημέρες το σημαντικότερο έργο υποδομής των τελευταίων 30 ετών. Το εργοστάσιο νερού… Γιατί σε λίγο οι κάτοικοι του Αργοστολίου θα μπορούν να πίνουν καθαρό νερό από τη βρύση τους… Το μεγαλύτερο εργοστάστιο επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα στο Αργοστόλι. Η καθημερινότητά μας και το μέλλον των παιδιών μας θα αλλάξει οριστικά προς το καλύτερο…

Έργα δύσκολα, πολυεπίπεδα στα οποία δεν είχαμε μόνο να παλέψουμε με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν είχαμε απλά να παλέψουμε την πασίγνωστη Ελληνική γραφειοκρατεία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις δεκάδες καταγγελίες από κύκλους του νησιού οι οποίοι μπροστά στο πολιτικό όφελος δεν δίσταζουν να καταδικάσουν τον ίδιο τους τον τόπο.

Είναι οι ίδιες ομάδες ανθρώπων που 5 χρόνια προσπαθούν να απαντήσουν στα έργα μας με νοσηρές καταγγελίες και δήθεν σκάνδαλα, δηλητηριάζοντας τον κόσμο της Κεφαλονιάς.

Μάταια όμως…

Η επιμονή μας, η θέλησή μας και το πείσμα μας, μαζί με τη δύναμη που μας δίνετε καθημερινά, μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε όλα αυτά τα έργα και άλλα πολλά, όπως το Γηροκομείο, τη γέφυρα De Bosset, το καινούριο γήπεδο Αργοστολίου, νέες σύγχρονες παιδικές χαρές και άλλα έργα τα οποία ολοκλήρωσαν το όραμά μας και την υπόσχεσή μας στους Αργοστολιώτες.

Δεν θα αναφέρω ένα-ένα τα έργα που υλοποιήσαμε, ούτε τα βήματα που κάναμε σε κάθε τομέα. Το επόμενο διάστημα οι συνεργάτες μου θα ενημερώσουν τους Κεφαλονίτες για τα πεπραγμένα τους με στοιχεία και αριθμούς. Με σαφήνεια και διαφάνεια θα μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας το έργο μας και να αποφασίσετε αν αυτή η ομάδα είναι ικανή ή όχι.

Σήμερα όμως θέλω να μιλήσω για μία ακόμη σημαντική μάχη που δώσαμε μαζί.

Το 2014 είπαμε στους Κεφαλονίτες ότι ο Τουρισμός είναι προτεραιότητά μας, είναι η βασική πηγή πλούτου του νησιού μας, των παιδιών μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αναδείξουμε την Κεφαλονιά και να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Από την επόμενη ημέρα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού μαζί με την ομάδα του δεν σταμάτησε να προωθεί και να διαφημίζει την Κεφαλονιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Από έκθεση σε έκθεση και ραντεβού με παράγοντες του Τουρισμού αναδείξαμε τις ομορφιές του νησιού μας και την μοναδικότητά του.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι στην Κεφαλονιά ειρωνεύονταν και ληδορούσαν τις προσπάθειές μας και τις δράσεις μας, εμείς συνεχίσαμε.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι εδώ φωτογράφιζαν λακούβες, εμείς δείχναμε σε παγκόσμιες εκθέσεις του Εξωτερικού τις ομορφιές της Κεφαλονιάς, τον Πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας.

Όταν κάποιοι τοπικοί ρεπόρτερ έψαχναν σκουπίδια σε κάδους εμείς καλούσαμε δημοσιογράφους να επισκεφθούν τα χωριά μας, να γευτούν τη γαστρονομία μας, και να απολαύσουν τη μοναδική Κεφαλονιά.

Αποτέλεσμα; Η Κεφαλονιά συνδέθηκε σχεδόν με κάθε χώρα της Ευρώπης και επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε καλοκαίρι να δουν το νησί μας. Οι τουρίστες τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και  όλοι οι Κεφαλονίτες είμαστε μάρτυρες μίας πρωτόγνορης τουριστικής ανάπτυξης η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις επισκεπτών σε σχέση με όλα τα νησιά της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος είμαστε ένα από τα ελάχιστα νησιά που δεν θα έχουμε μείωση.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς κόπο. Τίποτε δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε μία δυνατή ομάδα αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της. Τίποτε δεν θα γινόταν χωρίς εσάς.

Αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες, σε λιγότερο από τρεις μήνες, θα κληθείτε για μία ακόμη φορά να επιλέξετε τον άνθρωπο που θα συνεχίσετε μαζί του το ταξίδι σας.

Σε λιγότερο από 80 ημέρες θα κληθείτε να επιλέξετε το Δήμαρχο του νέου Δήμου Αργοστολίου.

Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι.. Για μία ακόμη φορά σας καλώ να με εμπιστευθείτε…

Αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες πιστεύω σε εσάς… Και αν και εσείς πιστεύετε σε εμένα, αν πιστεύετε στην εντιμότητά μου, στην ειλικρίνειά μου και στην αγάπη μου για εσάς, τα επόμενα χρόνια θα φτάσουμε την Κεφαλονιά ακόμη πιο ψηλά και ο νέος Δήμος Αργοστολίου θα γίνει πιο ισχυρός από ποτέ.

Αγαπημένοι μου συμπολίτες το 2019 θα θέσω τον εαυτό μου για μία ακόμη φορά στην κρίση σας.

Ήσασταν δίπλα μου όταν ξεκινήσαμε, τις δυσκολότερες στιγμές τη Κεφαλονιάς. Σας καλώ να είστε δίπλα μου και τώρα.

Για μία ακόμη φορά σας χρειάζομαι να παλέψουμε μαζί. Χωριό χωριό, γειτονιά γειτονιά, πόρτα πόρτα να γυρίσουμε όλη την Κεφαλονιά όπως το κάναμε το 2011 για πρώτη φορά. Όταν όλοι μαζί κάναμε το όνειρο πραγματικότητα.

Με τη δύναμή σας, με τη στήριξή σας, με την αγάπη σας θα ολοκληρώσουμε μαζί το ταξίδι που ξεκίνησαμε και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μία καλύτερη Κεφαλονιά.

Σας ευχαριστώ ”