Παρίσης: Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ-Τα τρία θέματα που τέθηκαν

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων κος Αλέξανδρος Παρίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Τα μέλη του Δ.Σ. απασχόλησαν σημαντικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:

α) Η αντικατάσταση του προγράμματος χρηματοδότησης έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» από νέο πρόγραμμα ύψους 2 δις. ευρώ.

β) Η κατάργηση της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Τ.Α. στην Τράπεζα Ελλάδος, έως την εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης της ΚΕΔΕ και των Δήμων καθώς και την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο  της Επικρατείαςκαι

γ) Το σχέδιο ΠΔ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ναυαγοσωστικήκάλυψη από τους δήμους όλων των πολυσύχναστων παραλιών. Από τις αλλαγές που προβλέπονται στο παραπάνω ΠΔ προκύπτει ένα εξαιρετικά υψηλό κόστος για τους Δήμους και για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο κος Αλέξανδρος Παρίσης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κο Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔ-ΙΝ