Μπλόκα παντού και έλεγχοι ακόμη και εκ των υστέρων για να μην… περάσει «κουνούπι» τα σύνορα των νομών. Λεπτομέρειες για την περίοδο μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ανακοινώνει αύριο (23.04.2021) ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα δυσαρέστησε πολλούς. Και οι πληροφορίες πως πολλοί έχουν φροντίσει να φύγουν ήδη για τα χωριά τους εκμεταλλευόμενοι τους μειωμένους ελέγχους δεν πέρασαν… απαρατήρητες.

«Δεν θα περάσει κουνούπι» εκτός των… τειχών των αστικών κέντρων. Αυτή είναι η «ιδέα» ενόψει του Πάσχα, που φέτος λόγω κορονοϊού δεν θα γίνει στο χωριό αλλά στην πόλη, με την Ανάσταση στις 21:00 και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00.

Και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγει κανείς από τις πόλεις και άρα θα περιοριστεί το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στην επαρχία, οι αρμόδιοι καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους, που προβλέπουν αυστηρότατους ελέγχους στις εξόδους, ακόμη και για εκείνους που έχουν άδεια μετακίνησης εκτός νομού.

διόδια

Σημειώνεται δε ότι ο σχεδιασμός είναι έλεγχοι σε όσους μετακινηθούν εκτός του νομού της πρώτης κατοικίας θα γίνονται και εκ των υστέρων!

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε αποφυγή ταξιδιών στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε ελιά – Θρίλερ για τον απεγκλωβισμό της οδηγού (pics)