Πάσχα σε σπίτια και μπαλκόνια κάνουν οι Έλληνες – Σε εφαρμογή τα μέτρα

Συνεχίζουν οι πολίτες να ακολουθούν ευλαβικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που οδήγησαν σε ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων

Με την Ελλάδα να αποτελεί αυτήν τη στιγμή παράδειγμα προς μίμηση σε διεθνές επίπεδο, οι Έλληνες την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα κορύφωσης του εορτασμού της Ανάστασης παραμένουν στις κατοικίες τους και τηρούν τις κυβερνητικές οδηγίες, μένοντας Σπίτι. Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις με τον διπλασιασμό των προστίμων (300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων), με σκοπό την αποτροπή επισκέψεων σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Η «μητέρα των μαχών» για τις Αρχές  σε σχέση με την αποφυγή του συνωστισμού είναι σήμερα, Κυριακή του Πάσχα. Στόχος της Αστυνομίας είναι η αποφυγή συνωστισμού και κίνησης στους δρόμους την Κυριακή του Πάσχα από πολίτες είτε πόλεων είτε χωριών, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να μετακινηθούν για να περάσουν μερικές ώρες και να κάνουν Πάσχα μαζί με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί ανησυχούν ακόμα και για μαζώξεις σε ταράτσες, όπου η ορατότητα του συνωστισμού από το δρόμο είναι αδύνατη. Σημειώνεται πάντως ότι στα μέτρα θα συμμετέχουν και drones της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα μεταδίδουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Παράλληλα, περιπολικά θα επιτηρούν σε γειτονιές, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μαζώξεις σε πυλωτές πολυκατοικιών ή αυλές για το ψήσιμο του οβελία.

Οι αριθμοί πάνε καλά

Αλλωστε, οι αριθμοί που ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν τη θετική πορεία στην οποία βρίσκονται οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα μας και φέρνουν ακόμη πιο κοντά τη σταδιακή άρση των περιορισμών. Εντεκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν στη χώρα μας. με τον συνολικό αριθμό να είναι στα 2.235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πέτσας: Να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η Ελλάδα κέρδισε μια πρώτη μάχη στην υγειονομική κρίση και στοχεύει, πλέον, να κερδίσει και τον πόλεμο.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την αποκλιμάκωση των μέτρων, τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σχέδιο και με προσοχή  «για να μην έχουμε πισωγυρίσματα», είτε όπως είπε μιλάμε για μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, είτε εστίασης, είτε για τα τουριστικά καταλύματα όπου η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη.

«Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα για να πάμε, όπως πήγαμε και τώρα συντονισμένα με σχέδιο για να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης».

Πηγή: ethnos.gr